Archive for December, 2008

Aku Dan Cakaran Sepakan

Posted in December 2008 on December 25, 2008 by thafiexq

Aku seorang yang cukup careless. Ada ada je yang tak kene. muahaha

Mula mula ..

tobby0665

Tercakar shaver..

Pastu..

tobby0849

Tersepak dinding..

Tatit… waaa :”(

 

Advertisements

Aku Dan 354

Posted in December 2008 on December 24, 2008 by thafiexq

Bila kita nak berbuat jahat.. Biar berpada pada.  Beringat skit apa kesan atau balasan yang akan menimpa si badan. Mungkin tiba masanya Allah memberi petunjuk kepada kau. Aku tidak sekejam yang kau sangka. Masih ada lagi belas kasihan dan morality dalam diri aku untuk kau berubah.

Kita kan ada ‘undang-undang’..

Aku Dan Medical Checkup

Posted in December 2008 on December 23, 2008 by thafiexq

Aku ada janji temu untuk Medical Checkup. Bila sebut Medical Checkup is the whole body
urs akan di’examined’. Janjinya pada pukul 1.30 petang. Aku tiba agak awal bersama
sepupu gila aku di Medical Center itu. Jadi kami mengambil masa terluang itu untuk lepak lepak
di cafe yang bersebelahan.

Aku hanya meminum air kosong je. Wahhh.. Tetibe je kan minum air kosong. Kenapa?
Fasal aku ade urine test so its crucial for me to have a clean urine. And the color
pun takde lah kuning sangat. Kang wat malu je usung kesane kemari ngan urine kuning.
muahaha..

After that, aku mula mendaftar masuk dengan berjumpa dengan staff yang bertugas di
kaunter hadapan. Aku diberi borang untuk diisi. Aku paling benci bila bab bab ngisi
borang ni. Mostly kat borang tu menanyakan tetang medical family history.

tobby09164

(siapalah tu kan.. adakah aku?muahaha)

borang

(borang borangan..)

Selepas mengisi segala particular di borang itu.. Aku diberi botol mengisi urine.

Aku pun masuk kedalam bilik pemeriksaan. Mula mula diowk wat eye test. Yea..Hopefully
my eye vision is good. hehe

Berat tinggi aku diambil. My current weight is 63.5kg and my height is 174.5cm.

Then, aku dimasukkan kedalam cube yang kecil. Kedap bunyi. Aku dipasangkan headphone
pada telinga aku dimana aku perlu menekan butang bila kedengaran bunyi ‘beep’ yang
teramat halus bunyinaya.. Aku rasa macam experimental rat je.. hehe

Kemudian aku melakukan test untuk kesan aku ni buta warna or not.

Then, aku diiringi oleh staff lelaki bernama En Hamdan untuk melakukan urine test bersama
seorang lagi rakan bernama Jason (bukan nama sebenar).

Nak tergelak aku bila nak pancot dalam urine botol tu.. Kene betul betul aim dan betul2
control volume urine aku.. hahaha! Urine test tu untuk mengesan samada kita on-drugs or not.

Selepas itu aku melakukan xray. A few month back aku dah melakukan xray untuk company
‘itu’. Akan tetapi mereka tidak terima. Nak tak nak aku kena buat juga the xray again.
Staf yang menjaga di bilik xray tu… Sooooo HOOOTTTTT! Macam Natasha Hudson.. So cute.
Malu plak nak bukak baju. Aku sandar pada dinding xray yang sejuk itu sambil ‘Natasha Hudson’
memegang tangan aku dan belakang untuk membetulkan posisi ketika melakukan xray nanti.
Well.. heheh a guy like me mana leh resist kan.. haha Me and my imagination! hehe

Kemudian aku masuk untuk berjumpa doktor untuk Medical Checkup secara terinci..
This is the most intresting parts yang patot aku story.. Korang kene tunggu apa yang
ingin aku ceritakan nanti.. Just wait n c..

Aku Dan Virus

Posted in Uncategorized on December 19, 2008 by thafiexq

Sahabatku Hadrawati text aku.

“Slm, Aku x tau apa yg terjadi.. tp tgh aku bc2 blog ko, ttbe.. guess wat? Windows internet explorer bukak banyak2 page ko tu.. dalam 30 lebih gak window ko 2 terbukak.. trus off pc aku.. virus ape yg ko antar kat aku.. waaaa…..”

Aku terkedu.. waaaaa

Tag Dari Ayien

Posted in Tagged on December 17, 2008 by thafiexq

Aku Ditag oleh my best friend Ayien Sayang!

anda di tag!!
Rules tag ini sangat simple. Apa yang anda perlu lakukan ialah:

1. Pilih satu barang yang paling anda suka/gemar/sayang/sanjung
– Would be my both Motorola Hps

2. Senaraikan 5 sebab kenapa anda suka/gemar/sayang/sanjung barang tersebut
– 1)Fasal 2)HP 3) Aku 4)Functions 5)Hebat! (heheheh malas..)

3. Nyatakan apa yang akan terjadi kalau barang itu tiba-tiba tiada pada anda?
– Mati Kutu, Meroyan dan Depression.. hehe

4. Sertakan gambar anda bersama barang tersebut

metoilet1

(Sorry pic lama.. With another phone later later la ek. hehe)

5. Sekarang, tag seberapa ramai kawan yang anda mahu because you worth it!

Aku Dan Ikan Gapi

Posted in December 2008 on December 17, 2008 by thafiexq

Pertama sekali aku ingin mengucapkan sekalung tahniah kepada sahabat aku Tasha selaku ketua kumpulan bagi “Chendering Team” kerana telah menjadi pemenang tempat pertama dalam Piala Seri Hendon 2008 yang berlansung baru baru ini dengan temanya Ikan Gapi. Katanya mahu membuat sedikit gathering
untuk sahabat terdekat. Tahniah ya.

Antara rekaan konsep Ikan Gapi dari Chendering Team.

1

2

img_8192

img_8197

Kredit Foto Sultanmuzaffar
Pernah aku memperagakan rekaannya pada 2006 yang lalu di KL Convention Center
untuk mempromosikan rekaan batik dari pereka muda seluruh Malaysia kepada mata mata
Barat. 

1279618604_l

Tahniah sekali lagi ya!

Nak Jugak interprem! muahaha

Aku Dan Bolt

Posted in December 2008 on December 14, 2008 by thafiexq

Baru baru ini aku dan kazen aku berjalan jalan ke MidValley. Saje busan nak ambik angin. Kazen aku namanya Iwan. Agak rapat juga gak aku dengan dia . Dia ngah keje ngan Astro kot. Ni nak tunjuk muka dia. Tak ensem pun. Aku lagi ensem.

tobby0896

Malam raya melepak di kedai mamak dengan my other kazen yang lagi tak ensem.Baru tingkatan 4.Nama dia Arief Iqmal.

Berbalik pada cheritera aku. Kiteorang jejalan lah ngumpat manusia sekeliling. Alih2 terdetik nak tengok wayang. Mak Datuk! Ramai orang berpusu beratur kat kaunter wayang. Kat sebelahnye ada kaunter khas untuk citer kartun 3D bertajuk Bolt. Aku tak pernah2 tgk cite cite 3D. SO, Hentam je lah tgk.

RM17 tiketnye. Bodoh gile. Mahal lah… Udahlah cermin mata 3D tu kene kembalikan. Ades.. Hopefully cermin mata 3D tu cermin mata yang trendy ala spect Kanye West. huhu

tobby0872

Ngah beratur pendek nak bli tiket.

Aku malas nak wat review dia sal no mood nak ngarang. Click je HERE ok.

dsc01772

Inilah cermin mata 3D yang terhuduh, buruk, jelik dan uncomfortable yang pernah aku pakai. Senyuman plastik dilemparkan. muahaha

dsc01773

Gelilah pakai spect 3D yang buruk tuh. Baik aku pakai spect sendiri. Vuley? tapi.. kang tak ada plak efect2 kekononya akan membuatkan penonton terasa watak watak kartun tu menjelma kuar dari skrin. Jadi aku ambk keputusan untuk mengekalkan imej glamor dan dalam masa yang same nak menggunakan spect 3D sebaik mungkin.

dsc01774

Begini boleh? wakaka

Overall aku bagi cite no 3 bintang sahaja. Tapi kelakar gile watak si Hamster tu. Selamat menonton. muahaha pemalas nak wat review. hehe