Archive for August, 2009

Aku Dan Sunyi

Posted in August 2009 on August 24, 2009 by thafiexq

Aku buka mata.. Terjaga dari panggilan telefon kejutan dia untuk aku bangun … bersahur… Aku bangun terus ke dapur..

Membelek apa yang ada .. Pagi ini.. Aku makan kuih sahaja..

Aku bersahur sambil tengok kiri kanan aku tak de sape pun.. Sunyi.. sangat sunyi..

Cukup sunyi.. Aku saje yang ngerti..

Aku Dan Ikan Ikan

Posted in August 2009 on August 22, 2009 by thafiexq

Theres something fishy goin on ..

Aku Dan Cuti Raya

Posted in August 2009 on August 21, 2009 by thafiexq

Hati aku begitu gembira apabila majikan aku memberi cuti 4 hari sempena Hari Raya Aidilfitri yang akan datang.. Jarang jarang sekali karier seperti aku mendapat cuti lebih lebih lagi bila time cuti sekolah, hari raya etc..

Aku menelefon Mama aku, saja bertanya apakah program Hari Raya tahun ni. Kedua anaknya tiada di sisi. Kakak aku beraya di Kelantan pada hari raya pertama dan aku pula bekerja. Hehe saje saje je nak dengar respond darinya.

“Takpelah.. Kalau boi dapat cuti bestlah..Mama dan Abah pasti sunyi hero bujangnya tak de”, tiba tiba senyap..

Aku tahu Mama sebak tidak dapat menahan sedih dalam hatinya. Aku pun cepat cepat cakap aku dapat cuti raya tahun ni. Terus nada suara Mama berubah. Ceria dan gembira. Mungkin aku pulang beraya dengan kereta baru aku? hehe

Salam ramadhan!

Tsara Adriana Dan Momok

Posted in Tsara Adriana on August 15, 2009 by thafiexq

Momok!! Momok!!  Budak kecik nie. Dah tahu momok cabut larik la.. Ni Tsara Adriana ajak suruh bergambar lagi dengan momok. Momok kah?

momok

Smile..

09082009592

hi momok.. adus.. macam2.. haha

Aku Dan Artis Gedik

Posted in August 2009 on August 15, 2009 by thafiexq

11082009600

Hie again.. Sebelum itu aku ingin mengucapkan Selamat Datang ke  Bangkok International Airport (Suvarnabhumi).  Aku terperangkap di bumi Bangkok beberapa jam disebabkan kapal mempunyai masalah teknikal.

Time tu, semua punumpang dah mula merungut .. Komplain itu ini .. Kalau ada puting beliung.. Taifoon .. Nak jugak gigih suruh terbang. Kalau penumpang biasa biasa aku anggap macam biasa . Tahu lah aku nak handle.

Dulu sebelum aku tahu selok belok aviation nie, aku berfikiran cetek macam penumpang penumpang yang lain. Tak sedar setiap kapal yang delay atau setiap masalah teknikal yang berlaku di atas kapal pastinya ada alasan yang kukuh yang buat penerbangan tergendala. Jadi, tuan tuan dan puan puan tolong buka kan minda anda.. Semua orang mahu perjalanan udara selamat. Tak payah nak tarik tarik muka kat cabin crew.  Bila kapal bergoyang skit tahu pulak muka pucat .. Pegang handle kuat kuat. Siot je.

Yang aku tak puas hati nie, adalah sorang artis perempuan muda nie yang baru nak naik. Bukan nya glamor sangat pun. Gosip terbaru dia ada feeling feeling ngan artis realiti tv . Aku tahu kapal rosak thats why delay. Pastu dia menggunakan status Selebriti kononya glamor sangat wat wat kecoh. Wahai artis itu, ko tak payah nak kecoh kecoh dalam kapal ya. Semua penumpang tak kenal ko. Semuanya mat mat salleh.  Kalau kau nak earned respect from people respect others first.

Dia buleh berdrama bangun dari tempat duduk ke hulu ke hilir buat buat panik. Aku tengok je gelangat artis gedik nie. Lepas tu mintak “air sickness bag” katanya dia ada panic attack. Eee macam macam artis gedik nie. Ada aku kisah. Kalau rasa nak berpropa nak kapal cepat sila lah naik kapal lain.

Artis muda zaman sekarang aku benci sangat..

Aku Dan Sejarah

Posted in August 2009 on August 8, 2009 by thafiexq

Setiap orang ada sejarah dalam kehidupan. Ada yang baik, buruk, sedih , gembira .. Semua itu semestinya memberi impak pengajaran atau jadikan itu sebagai personali si badan.

Adakalanya sejarah itu tidak perlu dibongkarkan kerana sejarah itu mungkin memberi kesan pada orang lain. Kata sahabat ‘sejarah itu sejarah’.. Usah dikenang kembali..

Aku harap sejarah itu benar benar tinggal sejarah. Benar memberi impak kepada aku..

Aku Dan Moody

Posted in August 2009 on August 7, 2009 by thafiexq

05082009583

Pernah tak anda bila bangun pagi mood anda down sangat sangat. Rasa macam nak marah marah. Rasa macam nak pukul pukul orang. Nak carik kesalahan orang. Aku sudah la semalam tak boleh lena. The day before plak aku kena migrain attack. Tak boleh nak gerakkan kepala lansung. Migrain ni tak boleh dilayan sangat, aku just tidur saja. Bila dah sembuh leher aku kejang. Bila dah kejang tu leher aku macam patah plak. Kelakar pun ada.. hehe

Malam itu aku pergi mengurut. Setiap sentuhan Kak Sat (Pengurut) buat aku meraung kesakitan. Dia kata setiap badan aku macam kayu keras. Perit sangat. Aku tahan sekuat yang mungkin. Kalau aku jerit lebih lebih kang kata aku tak kuat pula. Tak leh tahan lah.. Cuba bagi semangat. Bukanya apa, sakit orang semuanya lain lain. Aku jerit jerit maknanya sakit la kan. Bukanya di buat buat. Aku senyap je..Itu bukanya penyebab aku moody pagi ni ya. Aku pun kurang pasti apa la penyebabnya.

Pagi ni, hormon aku cukup tidak seimbang. Aku perlu kawal.. Aku banyakkan doa dan selawat. InsyaAllah kejap lagi ok la tu..