Archive for August, 2008

Aku Dan Perasaan IV

Posted in August 2008 on August 29, 2008 by thafiexq

Aku menjadi kaunselor kepada sahabat baik. Permasalahan yang dialaminya menjadi ketakutan pada aku. Faktor kecurangan. Ya.. Trauma aku masih belum reda.. Terbawa bawa sehingga kini. Aku hanya membisu dalam hati aku mahu sahaja belasah dia. Tapi aku tidak boleh membuat apa apa kerana dia sahabat baik aku.

Mengapa mudah sangat kita melupai seseorang  dihadapan kita pabila melihat segala kekurang yang ada padanya. Bila si dia sudah tawar hati baru lah sedar akan kesilapannya. Barulah nak melutut memohon kemaafkan. Maaf sahabat, sekiranya aku menjadi si dia aku akan buang engkau.

Teringat pula kata kata aku pada si curang beberapa tahun lepas..

“I Cant be with the person who cheated on me!”. KEJI!

 

Aku Dan Puyuh

Posted in August 2008 on August 28, 2008 by thafiexq

Aku dari dulu memang punyai simpati pada seekor burung ini. Burung yang menjadi habuan kepada manusia untuk masak nasik lemak, goreng gorengan etc.

BURUNG PUYUH

Aku tak tahu kenapa aku kesian melihat puyuh menjadi ratah kepada manusia. Mungkin kerana saiz yang comel itu. Mungkin kerana nama yang unik.. PUYUH.. hehe

Sehingga sekarang tidak pernah aku merasa bagaimana rasanya seekor puyuh.. hehe

 

 

Tsara Adriana Dan CJ7

Posted in August 2008 on August 27, 2008 by thafiexq

Tsara dan CJ7 nya.

Aku Dan Kemaafan

Posted in August 2008 on August 26, 2008 by thafiexq

Aku menerima panggilan dari blooger semalam. Dia bertanya kemana aku pergi sehingga aku jarang jarang update blog. Tidak mahu kejar award ke? haha

Aku diam. Aku tidak mengejar award pun. Aku update segala entri semata mata aku memerlukan khidmat nasihat dari kalian tentang masalah dan kemusyiklan yang aku hadapi.

Aku ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf sekiranya sudah sekian lama tidak update entri. Aku tidak kemana. Hanya mengejar kesibukan yang aku alami.

Terima kasih kerana tidak jemu singgah ke blog aku. Aku tidak putus putus mengunjungi blog anda tao! Hanya tidak berkesempatan untuk memberi komen! Sorry!

 

Aku Dan Pilihan

Posted in August 2008 on August 26, 2008 by thafiexq

Sekiranya anda diberi pilihan untuk memilih suatu yang boleh mengubah masa depan, yang mana menjadi taruhan?

Satu – Anda didesak dengan janji ganjaran yang berlipat ganda.

Kedua – Pilihan yang menjadi idaman.

Keputusan perlu aku lakukan dengan secepat mungkin.

Aku Dan Perasaan III

Posted in August 2008 on August 22, 2008 by thafiexq

Sepanjang aku diambang kesibukan kerja aku menyedari sesuatu tentang diri aku. Sesuatu yang sudah lama sebati dengan jiwa.

Mungkin ada masa lagi untuk berubah.

Aku hamba yang cukup lemah. Berikanlah kekuatan.

Protected: Aku Dan MAS

Posted in August 2008 on August 21, 2008 by thafiexq

This content is password protected. To view it please enter your password below: