Aku Dan Toyol

“Ko kalo dah sampai hotel kat Johor, Its better ko share room je”, Pesan sahabat.

“Kenapa plak?”, Aku.

” Banyak sangat gangguan kat situ.. Suka kaco”.

GULP!!!!

“Apa hantu yang ada?”, tanya aku.

Ada..

TOYOL

Langsuir

Pocong.

Hantu yang paling digeruni..

Hantu TOBBY!

Hahaha Sial!

Tibanya aku di Hotel tu semua orang dah pakat nak share room. Aku ni jenis suke privacy. So aku buat tak layan je la dengan cerita kekonon dengan adanya kewujudan hantu nie. Aku selalu mulakan rutin dengan membaca ayat suci dan memberi salam sebelum aku masuk ke dalam bilik hotel. Aku masuk. Aku memang dapat rasakan aura yang kurang menyenangkan. Gelap dan sejuk sangat. Ahhh! aku buat tak layan dengan perasaan ni. Tapi dalam hati sebenarnya cuak! hehe

Tiba tiba ada orang ketuk pintu bilik aku! Cuak juga nak bangun nak tgk sape yang datang. Alih alih kawan aku. Aku pun bagila dia masuk.

“Tobby aku nak tumpang tidur kat bilik ko! Ada hantu!!!!!!”

“What Ko jangan! Aku dah la penakut!!”

Aku pun bagila dia masuk.. kami bukak lampu dan pasang tv. Dia cakap masa dia tidur. Dia dengar zip beg dia terbuka perlahan lahan. Pastu dengar ada benda jatuh kat toilet. Dia terus bangun dan larik ke bilik aku.

GULP!

Terus kami tak tidur malam tu. Subuh, aku teman dia untuk ambik barang barang dia. Its seem that troli beg dia bersepah di lantai then shampoo hotel bertaburan di lantai bilik air. Kami terkejut!

Selepas bersiap bagai kami pun check out.Bertugas pula awal pulak tue. Kami pun mengadu la orang yang bertugas kat kaunter. Dia  mohon maaf sal tu sume ganggu toyol.

TOYOL!

Selamber je dia cakap. Dia kata kat belakang hotel ni ada kawasan pendalaman. Kebanyakan orang orang kat situ bela toyol. Hurm. Naik bulu roma bila staff hotel cite sendiri kat kiteorang. OK! Lepas nie Bye bye! Jangan harap aku bertandang kat hotel tu lagi!

2 Responses to “Aku Dan Toyol”

  1. waw nasib baik kalo tidak tak tahu le, kena banyak baca surat yasin

  2. biar betoi ada toyol…hotel per tu…takut aku dengar..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: