Archive for July, 2009

Aku Dan Bodow!

Posted in July 2009 on July 24, 2009 by thafiexq

Shah Alam.

Aku ke Shah Alam. Ada hal skit.. Saja nak melawat rumah lama.. Nak tekan lift sempat lagi aku baca advertisment anak anak muda ni.

17072009400

Vandalisme anak anak remaja conteng dinding lift. “BODOW” katanya.. haha

17072009401

Siap promote no kawan kawan lagi. haha bagus betul. Budak budak zaman sekarang nie. Memang tak de keje!

Aku Dan Cicak

Posted in July 2009 on July 23, 2009 by thafiexq

Malam itu aku bad mood. Mungkin badan terasa lesu disebabkan “Jet Lag” . Petang itu aku baru pulang dari Bangkok. Aku tidur di atas sofa yang empuk itu. Hujan lebat gile kat luar, udahla aku pakai seluar pendek dengan selimut pun tak ada. Padan muka aku.. haha. Then akuterasa nak terkencing la pulak… Dengan mata sebelah buka aku pun jalan lah menuju ke toilet dengan mamainya.

Aku tekan suis lampu toilet then masuklah aku kedalam toilet tu. Tiba tiba ada bende yang sejuk, agak melekit jatuh kat muka aku. Betul betul kat mata kiri aku. WEK! Geli geleman aku. Lampu pun menyala. Aku tengok dekat cermin..

cicak

#$%^&*&^!!!!!! CICAKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!

Aku menjerit OKKK! Terkejut Gila! Cicak tu jatuh dalam jamban.. Aku terus Flush!!!!

Aku cuci muka 5 kali.. Scrub 4 kali.. DAMNNNN!! Terus tak leh tido.. ARGHHHHHHHHH

Nasib baik tak jadi cicakman.

Aku Dan Kota Kinabalu

Posted in July 2009 on July 23, 2009 by thafiexq

Aku bertugas di Kota Kinabalu. Aku bercuti satu hari di sana. Jadi macam macamlah aktiviti yang kami plan. Later later aku story2. Pagi itu perut aku berbunyi.. Kuat gila sampai aku tergelak sorang sorang. Haha. Aku menelefon sahabat aku Fatin si rambut kembang yang lawa untuk meneman aku makan di sekitar bandar Kota Kinabalu.

Susah juga ya nak cari makanan yang betul betul caught our attention. Alih alih si Fatin ni cakap jom pergi kedai makan yang nama pun aku dah lupa. Restoran baru lagi agaknya. Later aku update ya. Aku pun main redah je lah makan kat situ. No choice. hehe

Apa yang aku leh katakan makanan yang dihidangkan kat situ.. MARVELOUS! Sedap GILE!

Aku makan…

sirip

Sirip ikan yu

Nasi Seafood

Nasi Seafood masak Pedas

nasik ayam pandan

Nasik Ayam Pandan

Dragon fruit juice with asam boi

Dragon Fruit Juice with Assam Boi

Ice Lemon Tea

Ice Lemon Tea.

Damn! I should taken the info about the restaurant! Tu la.. Bila dah lapar sangat.. Tak ambik peduli dah.. hahah next time aku update ya.. hehe

 

Aku Dan Reunion

Posted in July 2009 on July 22, 2009 by thafiexq

3

Ungku KhairulNorizah, Me and Balqis.

Terubat hati bila berkesempatan untuk bertemu kembali dengan sahabat yang rapat dengan aku. Bukan senang nak berjumpa dengan mereka ni. Bila aku free, diorang  busy. Bila aku busy, diorang pula free.. Hehe Aku mendapat panggilan telefon dari Dayana kata nak jumpa. Aku tanpa fikir panjang says,”YES”. Aku terlupa pula yang aku ada plan dengan si dia.

Image1008

Si dia memandang tajam pada aku, fasal nada aku excited sangat. Bila aku letak saja telefon aku menepuk kepala! Aduh! Aku ada plan dengan si dia.. Dia very supportive. Dia membenarkan aku pergi walaupun aku melihat raut wajahnya berubah.. I think i need to see them not because of them.. Just because of me.. I really miss them as they be my mates for quite sometimes.

org gila

Ana on the right..

Tq sayang kerana memberi perluang pada aku untuk bersama dengan mereka. I really appreciate it. Aku terpaksa menolak ajakan si dia. Adus..

Tsara Adriana Dan Tak Nak Mandi

Posted in Tsara Adriana on July 14, 2009 by thafiexq

Kelakar melihat gelagat Tsara tiru aksi papanya! haha

tsaraSeksinye Tsara Adriana ni

tsara ii

Mama : Tsara Sayang jom mandi

tak nak

Mama.. Tak lagi.. hehe (macam macam si comel nie)

Aku Dan Kuching ii

Posted in July 2009 on July 12, 2009 by thafiexq

Kuching.

Hurm..aku kesepian..kesunyian..tiada siapa mahu menjadi teman aku malam ini..

Aku Dan Rosak

Posted in July 2009 on July 9, 2009 by thafiexq

“Hanya setitik nila rosak susu sebelanga”.

Mungkin itu peribahasa yang sesuai untuk entri kali ini. Aku mahu menyentuh beberapa faktor yang mungkin related dengan peribahasa di atas.

i – Di Tempat Kerja

  • Kalau kite dapat boss atau pegawai yang bertugas yang baik atau sporting, perjalanan kerja akan berjalan dengan lancar. Cara aku, kita perlu melakukan tugasan dengan to have fun. Tetapi tahu mana boundaries atau garisan dimana perlu on dan off. Betul tak?

 

  • Kalau bukan hal datangnya dari boss, rakan sekerja pula menjadi faktor. Mungkin sudah lama bekerja pastinya banyak pengalaman sudah dipikul, mulalah mereka menunjuk nunjuk kehebatan mereka. Mulalah bertandukkan ego dengan budak budak baru macam aku. Mahu compare aku dengan mereka pastinya berbeda sekali. Jadi please be more stupid. Lagi satu attitude yang mereka ada, suka memberi nasihat sinikal. Itu bukan nasihat ya, itu mengata depan depan. But i like that, buat aku tergelak bila aku fikir fikir balik. Lagi banyak mereka membebel benda yang mengarut dan tak masuk akal, aku just “masuk telinga kanan dan keluar telinga kiri”. Tak susah pun.

 

  • Dan akhir sekali, diri sendiri. Aku mengaku sekiranya aku tidak bersedia atau tidak diganggu emosi yang stabil pastinya aku tidak menyusahkan semua orang. Pandai pandai lah aku bawa diri. Sekirang ke 3 3 faktor ini defect nak bekerja pun tak semangat. Be professional katanya. Yup.. Kalau suasana menjadi hambar tidakkah kita tidak bersemangat memberi servis yang terbaik?

 

  • Everybody is not perfect. But dont try to be perfect  coz theres no such thing as perfect! Just admit it. Just like me, im only human. learn from mistakes to improve myself and quality to my work. Thank you for several advices that u’ll given me. 🙂

ii – Hubungan

  • Rakan – Dont trust anybody except for urself. Dunia sekrang tak macam dulu. Dulu boleh kalau nak amalkan konsep “u jump i jump” (macam cerita Titanic). Sekrang nie “u jump, i cu jump”. Stupid! haha. So, sense of trustworthy kena ada.

 

  • Cinta Mungkin dalam setiap hubungan ada ups and downs. Semua itu buat hubungan lebih intresting supaya  kita saling lebih kenal mengenali. Mungkin benar bila terjadinya incident mulalah fikir bukan bukan. Mungkin kata tidak hargai bila dihadapan.Bagi aku itu semua normal. Aku bersyukur hubungan aku tidak seperti orang lain. Terjadinya satu incident bodoh jawapannya BREAKUP. Think twice..

So as a conclusion, Dont be selfish. And dont act like a fool coz ur gonna look STUPID.

p/s entri emo. haha