Archive for October, 2009

Aku Dan Budak Itu

Posted in October 2009 on October 17, 2009 by thafiexq

Adalah seorang “budak” ni, muda lagi.. Baru cecah 20an. Baru kenal dunia. Mulut macam longkang. Dia kata aku ni jenis bawak mulut.. Dok mengata ngata kat dia.. Apa la yang dia tak suka kat aku. Ada aku kisah..Wahai “budak”, by looking at ur personality yang mulut tak de insurans tu orang sekeliling akan buat judgement sendri sama ada kau itu sahabat yang baik atau tak. Perasan bagus sangat.

Yang bestnya, dia cuba berkawan dengan kawan kawan yang rapat dengan aku. Aku lansung tak kisah.Apa hak aku nak sekat sekat persahabatan orang ni. Yang bestnya, dia mengamalkan konsep “membeli kawan” dengan beli itu ini sebagai ikatan. Haha kelakar sangat.

Yang bestnya, kawan kawan aku ni jenis melayan je. At the end of the day “budak” ni jadi bahan bualan.. Wahai “budak” itu.. You know ur self well. Jangan kau tersilap langkah ye. Pasal dah ada beberapa orang menunggu POINT je nak ajar “budak” itu. When that time is come.. Im the first person yang akan senyum. Aku nak sangat dia di ajar the hard way.

Wahai “budak” itu.. Aku tak ambik port pun kau hidup lagi ke tak.Ops.. aku plak yang mulut jahat.. Sorryy.. haha Aku doakan supaya “budak” ini akan dapat petunjuk dan hidayah supaya sedar skit.. Kawan biar beribu dik oii… Hahaha

Advertisements

Aku dan Tsara oh! Tsara

Posted in October 2009 on October 15, 2009 by thafiexq

Aku tidur di ruang tamu.. Tetiba aku terdengar tapak kaki Tsara, slow slow datang kat aku. Aku buat buat tak nampak. Dia senyap senyap datang kemudian slow slow duduk sebelah aku… Dia membelai rambut aku.. Kemudian dia mencium dahi.. pipi dan bibir aku.. Aku senyap sahaja melayan si comel ni..

Sayang uncle“, dia membisik. Mengalir air mata aku..

Tsara oh Tsara.. I love u to..

Aku dan Love is What Really Matter

Posted in October 2009 on October 15, 2009 by thafiexq

Purple

Msg Tarena My best friend to me..

“Ha kan btol yang.. Ur love to dia and the love dia has inside dia for u is what really matter, above all the material things in the world yang.. love is what really matter..

Bak kate alicia keys, “hand me the world on a silver platter , what would it be? with no one to share no one who truly care for me”.

Thanks Tarena.. U always be there for me when i need u the most. Muacks

Aku Dan The Creator

Posted in Uncategorized on October 7, 2009 by thafiexq

“Nothing really matter.. as long as i put the Creator as my priority”

Aku Dan Janji

Posted in October 2009 on October 7, 2009 by thafiexq

DSCN0171

“Salam au ru? Senyap je ru ok? Ari tu x dtg umah pun.. Cian Tsara asyik tanye uncle dia sampai malam hopefully nx time klu x dtg bgtau k tak de la we al tetunggu kat umah.”, sms dari kakak aku pagi ini.

Salah aku juga pasal berjanji ngan dia. Tapi aku harap keluarga aku faham dengan situasi aku sekrang. Kerja aku tak menentu. Kadang kadang badan aku letih tahap maximum lepas abis kerja. Hari tu aku terlelap. Seharian aku tidur gara gara badan aku memerlukan rehat yang secukupnya dari kerja trip yang panjang. Kalau baca entri entri aku sebelum ni pun keja buat aku tak keruan. Aku tak komplain pun dengan keje aku sal sume tu part of my job.

Memang niat aku nak jumpe dengan keluarga dan Tsara comel tu. Sekurangnya aku ada niat juga untuk berjumpa tapi badan aku tak terdaya untuk bangun. Mama aku call keesokan harinya. Dok citela Tsara asyik sebut nama aku je etc etc. I KNOW THAT! BUT WHAT CAN I DOOOOOO!!!!!

Tak pasal tak sempat aku sampai umah kakak aku, aku kemana kete aku kemana… Sampai sekarang aku rasa bersalah. Ikut kehendak hati, nak je aku turn back time. But i cant. Dalam kepala otak aku nie dok asyik teringat kat Tsara. Maaf …

Maaf atas luahan perasaan ini.

Aku dan Zip

Posted in October 2009 on October 6, 2009 by thafiexq

Aku kelihatan segak.. (perasaan) pada hari itu..

Aku ke Sunway Pyramid. Nak carik baju sambil sambil lepak. Hampir 2 jam aku berjalan.. Terasa berangin pulak aku, tak pelah.. Aku pun pegilah toilet…

SIAL!!! ZIP AKU TERBUKAK!

Maluuuuuu!! hahahahaa

Free show everybody!

Aku Dan Manusia Propa

Posted in October 2009 on October 5, 2009 by thafiexq

Dah nama pun manusia kan. Macam macam ragam dan personaliti kita jumpa. Kalau jumpa kawan yang baik.. Baiklah dia.. Yang buruk tu.. Buruklah dia.. Yang aku tak puas hati.. Ada lah sahabat aku nie. Nak kata kenal rapat ngan aku pun tak lah sangat. Kenal through kawan kepada kawan. Pesan sahabat baik aku, knowing “xxxxxxx”, u kene jaga hati dia. Dia ni over sentitif. Apa apa pun dia kena pegang kata kata akhir. Kite dengar n senyap je. Aku dalam hati, hamboi hamboi. Naik minyak lah kalo melayan je perangai cam nie.

Im ok with everybody as long as they are not touching my stuff and making stories behind my back. “xxxxxxx” ni dah cross boundaries. Pernah aku bertemankan dia keluar, katanya dia perlukan seseorang untuk luahkan perasaan. Thats fine with me. We’re only human.

First few topic aku mendengar rintihan dia aku cuba masuk dalam dunia pemikiran dia. Ini semua atas dasar sahabat. Punyalah nak masuk side dia yang btul itu. Aku rasa dia should change.. Selalu sangat salahkan orang lain, wal hal dia yang suka buat propa pastu mulut jahat sangat. Dah la muka inocent, semua nak berkawan dengan dia. Last last semua orang senyap. Bukan tak nak kawan tapi buat sakit hati je bila dmpingi dia.

Aku start bengang degan dia apabila dia mula sentuh cerita kawan kawan aku. Dia kata kawan aku ni ada history yang mungkin akan menyentapkan aku. Aku dengar pun minyak pun gelegak la geng! aku kenal rapat dengan dia. Biadap! Dia pandai.. Dasar batu api! Dia buat aku mula hilang rasa pertimbangan.

Ada juga manusia jenis nie. Depan kita dia bagi alam baik saja.. Dibelakang dia ada plan lain. Orang macm ni patut di ajar je. Kasik mata dia terbukak skit. Sedar skit langit itu tinggi ke rendah. Semua orang keliling dia gelak je propra dan drama murahan yang dia cipta. Layan lah wahai kawan kawanku.. Im not wasting my time nak melayan orang orang cam nie.