Aku Dan Medical Checkup

Aku ada janji temu untuk Medical Checkup. Bila sebut Medical Checkup is the whole body
urs akan di’examined’. Janjinya pada pukul 1.30 petang. Aku tiba agak awal bersama
sepupu gila aku di Medical Center itu. Jadi kami mengambil masa terluang itu untuk lepak lepak
di cafe yang bersebelahan.

Aku hanya meminum air kosong je. Wahhh.. Tetibe je kan minum air kosong. Kenapa?
Fasal aku ade urine test so its crucial for me to have a clean urine. And the color
pun takde lah kuning sangat. Kang wat malu je usung kesane kemari ngan urine kuning.
muahaha..

After that, aku mula mendaftar masuk dengan berjumpa dengan staff yang bertugas di
kaunter hadapan. Aku diberi borang untuk diisi. Aku paling benci bila bab bab ngisi
borang ni. Mostly kat borang tu menanyakan tetang medical family history.

tobby09164

(siapalah tu kan.. adakah aku?muahaha)

borang

(borang borangan..)

Selepas mengisi segala particular di borang itu.. Aku diberi botol mengisi urine.

Aku pun masuk kedalam bilik pemeriksaan. Mula mula diowk wat eye test. Yea..Hopefully
my eye vision is good. hehe

Berat tinggi aku diambil. My current weight is 63.5kg and my height is 174.5cm.

Then, aku dimasukkan kedalam cube yang kecil. Kedap bunyi. Aku dipasangkan headphone
pada telinga aku dimana aku perlu menekan butang bila kedengaran bunyi ‘beep’ yang
teramat halus bunyinaya.. Aku rasa macam experimental rat je.. hehe

Kemudian aku melakukan test untuk kesan aku ni buta warna or not.

Then, aku diiringi oleh staff lelaki bernama En Hamdan untuk melakukan urine test bersama
seorang lagi rakan bernama Jason (bukan nama sebenar).

Nak tergelak aku bila nak pancot dalam urine botol tu.. Kene betul betul aim dan betul2
control volume urine aku.. hahaha! Urine test tu untuk mengesan samada kita on-drugs or not.

Selepas itu aku melakukan xray. A few month back aku dah melakukan xray untuk company
‘itu’. Akan tetapi mereka tidak terima. Nak tak nak aku kena buat juga the xray again.
Staf yang menjaga di bilik xray tu… Sooooo HOOOTTTTT! Macam Natasha Hudson.. So cute.
Malu plak nak bukak baju. Aku sandar pada dinding xray yang sejuk itu sambil ‘Natasha Hudson’
memegang tangan aku dan belakang untuk membetulkan posisi ketika melakukan xray nanti.
Well.. heheh a guy like me mana leh resist kan.. haha Me and my imagination! hehe

Kemudian aku masuk untuk berjumpa doktor untuk Medical Checkup secara terinci..
This is the most intresting parts yang patot aku story.. Korang kene tunggu apa yang
ingin aku ceritakan nanti.. Just wait n c..

7 Responses to “Aku Dan Medical Checkup”

  1. Hope all ends well 4 u🙂

  2. teringat buat mecial check up dengan doktor lelaki! yg malu sebab ade pemeriksaan for breast cancer, uhuhuhu…sejuk tangn doktor tu nasib baik x berlaku kekejangan otot, haha!

  3. “Nak tergelak aku bila nak pancot dalam urine botol tu.. Kene betul betul aim dan betul2
    control volume urine aku.. hahaha!” –> WTH??? ahhaha..u neh mmg giler tol la toby! i smpi terimagine ok! ahahhaha!

  4. lupe la nk ckp. weekend ni jum lepak. bersama riez,ayep,wan,mell,i..alfie if dia tk bz. kami nk kuar menggila. jum en? 2 jan i da fly g kb da.

  5. teringat dulu masa buat full medical check up..kalau di-ingatkan..memalukan..wahahaha

  6. haha..
    dia mmg giler..
    dan aku pun giler bila ikut terimagine..
    haha..
    terasa budu diri ini..

  7. ohoho…medical checkup yg sgt detail akak yg pn kna gak cmni. cube kecil 2 ada ala2 cm kebuk wasap ms kat skola dl tak?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: