Archive for March, 2008

sakit mata

Posted in March 2008 on March 25, 2008 by thafiexq

aduh.. sakitnya mataku..
sekali pandang nampak ok.. 2x pandang barula perasan mata ku kemerahan di kelopak mata.. macam ada sumething yg menggangu penglihatan aku.. stress tol.. aku dah ambil ubat kat clinic doktor cakap ada sumething blocking yg membuatkan mata aku rasa kurang selesa.. dia bagi tempoh sampai hujung minggu ni.. kalau tak dia nk refer clinic mata then wat minor surgery nk buang bendalah tu,..

ya allah.. sembuhkan lah sakitku ni..

hari ni merupakan hari yang lay back buat ku.. aku ada test.. it seem that i can do it.. i guess.. or i just being so over confident.. eee cuak tol..
hari ni aku sempat melelapkan mata selama sejam gara gara mate ku yg skt ni.. lupe plak nk suwuh kenalan aku kejutkan coz aku ada janji ngan kawan aku pada lewat petang tu nakbg assignment.. alih alih aku terlajak.. sorry elle.. hehe karang aku send via ym ek..

aku rase sunyi hari ni.. mybe aku just ngadap laptop sepanjang hari. tringat plak pada ex aku.. sayang aku pada dia still blom pundar.. just jarak je yg memisahkan kami.. tapi aku sentiasa doakan dia dan keluarganya sihat .. tidak pernah aku menyimpan dendam padanya kerana aku hanya mellihat perkara yg baik baik ja.. itula.. mungkin silapku kerana terlalu tidak matang dalam hal hal sebegini.. tapi setelah hubungan kami putus hampir 3 bulan aku merana.. dalam prosess cleansin la konon.. hahah tapi sekrg aku dah ok… lagi kuat dari dulu.. buang yg keruh ambk yg jernih..

apa apa pun.. setiap yg terjadi pada kite mesti ada hikmah disebaliknya..
belajar dari kesalahn dan pastinya hidup kita lebih bermakna..
good nite

*Tunku Putri Amylia = “esok sms aku bila nk suwh ajar ko wat metada”

*YEY! no clas tommorow..” hehe”

Advertisements

Siapa aku..

Posted in March 2008 on March 24, 2008 by thafiexq

assalamualaikum kawan kawan..

ari nie, aku rase fikiran aku bercelaru.. both positif n negative dok menari nari di dalam kepala otak aku.. apa la yg aku fikirkan nie.. entah la wahai EN MOHD TAUFIQ GHAZALI.. aku banyak berubah.. mostly bile setelah aku berjumpe dengan si dia.. tak perlukan aku rungkaikan sape dia.. yg penting dia adalah seseorg yg aku anggap sebagai a part of me.. dia muncul secara tidak sengaja dihadapanku dengan seribu satu persoalan dan jawapan.. aku bersyukur kepada ALLAH SWT kerana mempertemukan aku ngan dia.. dia banyak menolong aku ketika aku teramat memerlukan seseorang utk ku dampingi.. kini, aku percaya dan yakin bahawa aku sayangkan dia sebagaimana aku sayangkan diri aku sendri..

dulu, mungkin aku seorg yg tiada punyai pendirian yg tetap.. aku seorang yg selfish and banyak murung di dalam pikiran aku sendri.. Ibadatku kepada ALLAH sememangnya terabai.. hidupku ketika itu bagaikan ayam berlari dihambat pabila dikejar.. pelbagai masalah dan musibah menimpa aku tanpa aku sedar apa sebenarnya tujuan aku hidup di dunia..YA ALLAH.. sesungguhnya hambamu nie telah lupe akan diKau.. YA ALLAH..

kini, perlahan lahan aku mendekatkan diri dengan YG ESA dengan melakukan suruhanNYA.. aku manusia yang hina.. dan tidak sempurna.. tapi.. aku bersyukur kerana dalam usia yg muda ini aku dapat melihat masa silam aku penuh dengan DOSA DOSA.. dan mungkin punyai masa lagi utk aku berubah atau sebaliknya kerana hidup matiku hanya di tangan ALLAH..

Setiap hari aku memohon doa kepada ILAHI supaya mengampunkan dosa dosa ku.. dosa kedua ibu bapaku.. kakak ku.. keluarga ku.. kepada dia dan keluarganya dan seluruh umat Islam di pelusuk dunia .. hindarilah kami dari segala musibah YA ALLAH..

today, aku berani katakan yg aku bukan lagi TAUFIQ yg dahulu..aku lebih jujur kepada diri sendri..

I have touched the highest point of all my greatness,
And from that full meridian of my glory
I haste now to my setting. I shall fall
Like a bright exhalation in the evening,
And no man see me more.


arghhhhhhhh