Aku Dan Cerita ii

Aku risau dengan berat badan aku yang susut nie. Bukannye ape. Aku just risau. Aku pikir pikir balik mungkin emosi aku tak stabil memikirkan sesuatu buat hormon aku tak stabil. (haha). Wal hal aku melantak macam biasa je. Kalau aku terlalu memikirkan perihal sesuatu yang mungkin serius bagi aku, aku notice yang aku akan makan seperti biasa tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Kemudian aku akan pening dan meloya. Gila! Macam orang mengandung pula. Choiii!

Macam orang putus cinta pulak. hahaha Kalau orang bercinta pun masih kekal konsep yang sama kan. Makan tak lalu.. Tidur tak lena.. Mandi tak basahh.. euwww! haha  Aku ada wat research kat internet, theres 1 syndrome which i dont know wat we called it, it touched about the imbalance of metabolisme. Apa kebendenye tu. Perubahan metabolisma pada badan pada dasarnya mungkin boleh berubah berat badan susut atau naik secara drastik.

Alamak macam serius je.Takot la plak. Siot. For me, i rather not think it is a disease or something. Mungkin ya, fikiran aku bercelaru sejak dua menjak ni tapi mungkin juga faktor kerja aku membuatkan aku penat. Sahabat baik aku memberi nasihat supaya cuba makan something yang sihat. Kurangkan coffee segalanya. Hurm.. (terus petang tu aku pegi TGI FRIDAY makan Chicken Salad.. hahaha). Nak drastik sangat kan.. haha

Aku dibesarkan dalam keadaan keluarga yang kecil. Dari dulu aku lagi aku akan memerap dalam bilik by doing nohing especially mase time belajar kt UiTM dulu. Balik umah je kurung dalam bilik. Aku keluar pun aku tak boleh buat apa apa. Tak ada entertainment. Thats y aku memilih kerjaya sekarang. I can see the world.

Sekarang nie, bile aku ada masalah atau problem aku suka menyendiri dan simpan dalam hati. Tak tahu nak luahkan pada sesiapa. Kalau aku luahkan pun ramai orang cakap aku nie tak kuat lah jadahnya. How i wished diowk sedar akan background aku. Thats y aku mudah paranoid. Takut kehilangan orang tersayang. 

     

Jadi nasihat aku pada sendiri, aku akan cuba jaga diri aku sbaik mungkin lepas ini aku bisa menguruskan jiwa dengan lebih baik.

4 Responses to “Aku Dan Cerita ii”

  1. taufeeQ.
    rindu kat ko.
    sangat lama tak hapdet blog.

    erm.
    seingat aku sekali je ko penah citer masalah ko kat aku.
    masa tu pun dah lama.
    baru semester satu dip. haha.
    uitm merbok punya cerita.
    rindu kan?

  2. laaaa..ciannyer kwn blog aku nih..ermm..maybe bnyk pendam dlm hati tuuu lah badan jadi susut. W’pun awk dr family yg kecil sekalipun itu bukan alasan untuk pendam masalah..psstt..jgn terlebih pendam..boleh jadi GILA tau..
    so cari kawan baik tuk cerita masalah…cari ruang rehat juga walaupun kita bz dgn kerja…awk..kerja sampai mati pun tak hbs..bwk2 lah berehat….hehee
    klu tak der mmber tuk cerita problem u..i ok jer dgr ur prblm….hope berat bdn awk naik balik pas niii…daaaaaaaa

  3. usah kerisauan melanda perasaan,bergembira selalu,ask your mom to supply a vitamins.take care.

  4. baik ko tembamkan sikit bdn ko tuh…ti kalu pakai suar takde montot..tak syok maaa

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: