Aku Dan Manusia Propa

Dah nama pun manusia kan. Macam macam ragam dan personaliti kita jumpa. Kalau jumpa kawan yang baik.. Baiklah dia.. Yang buruk tu.. Buruklah dia.. Yang aku tak puas hati.. Ada lah sahabat aku nie. Nak kata kenal rapat ngan aku pun tak lah sangat. Kenal through kawan kepada kawan. Pesan sahabat baik aku, knowing “xxxxxxx”, u kene jaga hati dia. Dia ni over sentitif. Apa apa pun dia kena pegang kata kata akhir. Kite dengar n senyap je. Aku dalam hati, hamboi hamboi. Naik minyak lah kalo melayan je perangai cam nie.

Im ok with everybody as long as they are not touching my stuff and making stories behind my back. “xxxxxxx” ni dah cross boundaries. Pernah aku bertemankan dia keluar, katanya dia perlukan seseorang untuk luahkan perasaan. Thats fine with me. We’re only human.

First few topic aku mendengar rintihan dia aku cuba masuk dalam dunia pemikiran dia. Ini semua atas dasar sahabat. Punyalah nak masuk side dia yang btul itu. Aku rasa dia should change.. Selalu sangat salahkan orang lain, wal hal dia yang suka buat propa pastu mulut jahat sangat. Dah la muka inocent, semua nak berkawan dengan dia. Last last semua orang senyap. Bukan tak nak kawan tapi buat sakit hati je bila dmpingi dia.

Aku start bengang degan dia apabila dia mula sentuh cerita kawan kawan aku. Dia kata kawan aku ni ada history yang mungkin akan menyentapkan aku. Aku dengar pun minyak pun gelegak la geng! aku kenal rapat dengan dia. Biadap! Dia pandai.. Dasar batu api! Dia buat aku mula hilang rasa pertimbangan.

Ada juga manusia jenis nie. Depan kita dia bagi alam baik saja.. Dibelakang dia ada plan lain. Orang macm ni patut di ajar je. Kasik mata dia terbukak skit. Sedar skit langit itu tinggi ke rendah. Semua orang keliling dia gelak je propra dan drama murahan yang dia cipta. Layan lah wahai kawan kawanku.. Im not wasting my time nak melayan orang orang cam nie.

One Response to “Aku Dan Manusia Propa”

  1. abbylaqcrisha Says:

    tobby darling,
    biasalah manusia nieh macam 2 perangai nyer.. rambut sama hitam hati lain 2… well mereka ingat mereka tuh bagus sangat.. abby dah jelak dengan kawan specis macam nieh.. my advice is just stay away from the person. i trust you know your close frens better.. and i trust they know you better.. so kalo ader aper 2 yang you dengar yang tak baik tentang your frens.. senang jer tanyer mereka trus…. same goes if mereka dengar benda 2 tak baik tentang you.. jumper and cakap trus terang… find the solution… i trust mereka selama nieh tak pernah bercakap bohong dengan you by knowing you well enough
    tobby darling,
    buat aper nak fikir sangat tentang manusia propa macam dia tuh.. ramai lagi orang yang ikhlas nak kawan dengan you.. so cheer up k…orang macam dia tuh tak kemana punyer.. selagi dia tak ubah perangai dia….:)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: