Aku Dan Budak Itu

Adalah seorang “budak” ni, muda lagi.. Baru cecah 20an. Baru kenal dunia. Mulut macam longkang. Dia kata aku ni jenis bawak mulut.. Dok mengata ngata kat dia.. Apa la yang dia tak suka kat aku. Ada aku kisah..Wahai “budak”, by looking at ur personality yang mulut tak de insurans tu orang sekeliling akan buat judgement sendri sama ada kau itu sahabat yang baik atau tak. Perasan bagus sangat.

Yang bestnya, dia cuba berkawan dengan kawan kawan yang rapat dengan aku. Aku lansung tak kisah.Apa hak aku nak sekat sekat persahabatan orang ni. Yang bestnya, dia mengamalkan konsep “membeli kawan” dengan beli itu ini sebagai ikatan. Haha kelakar sangat.

Yang bestnya, kawan kawan aku ni jenis melayan je. At the end of the day “budak” ni jadi bahan bualan.. Wahai “budak” itu.. You know ur self well. Jangan kau tersilap langkah ye. Pasal dah ada beberapa orang menunggu POINT je nak ajar “budak” itu. When that time is come.. Im the first person yang akan senyum. Aku nak sangat dia di ajar the hard way.

Wahai “budak” itu.. Aku tak ambik port pun kau hidup lagi ke tak.Ops.. aku plak yang mulut jahat.. Sorryy.. haha Aku doakan supaya “budak” ini akan dapat petunjuk dan hidayah supaya sedar skit.. Kawan biar beribu dik oii… Hahaha

8 Responses to “Aku Dan Budak Itu”

  1. abbylaqcrisha Says:

    tobby darling,

    kadang 2 kelakar juga biler kiter jumper specis macam budak tuh dalam dunia serba moden sekarang. bagus juga you tak layan dia, biarlah dia nak cakap aper kat you as long people tahu you bukan jenis macam tuh.. orang sekarang boleh menilai diri kiter dari segi perwatakan, penampilan, pergualan, dan cara hidup kiter; baik buruk nyer kiter.. good you tak ambil port tentang benda 2 remeh nieh.

    Like i said dulu, what goes around comes around, biarkan dia, kiter tengok aper kesudahan nyer, orang specis begini belum kena buku dengan ruas. just wait and see, tak lamer tuh dapat lah habuan nyer..

    so cheer up, yakin dengan diri kiter k …

  2. Oi susah nak faham ni. Biasa le kehidupan seharian remaja cam tu, sabar saje.

  3. Hai, biasalah tu..budak itu masih budak kan..dia seharusnya tahu yg dalam hidup ini mana yg benar mana yg salah…May what he/she face can teach him/her a lesson..rite?..
    As long as u in the right way..No hal laa..Jgn ambik port sgt..Hopefully TB dilindungi dari apa sahaja musibah..INSYALLAH..
    Yg benar tetap benar..Yg bathil akan terserlah kebathilannya nanti..Cheer up bebeh..heeee

  4. Semuga kau sihat sejahtera

  5. Kau buat tak tahu sudah le. Kawan macam2 kawan. Kau cari le kawan yang betul2 kawan.

  6. Better give him a good lesson,kurang….punya budak.I hate him.

  7. layan bebudak lama lama kita pun jadi bebudak..hehe

  8. salam..skrg ni awk amik lg x upah wat asgmnent?kindly email me..please,asap.tq=)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: