Aku Dan Artis Gedik

11082009600

Hie again.. Sebelum itu aku ingin mengucapkan Selamat Datang ke  Bangkok International Airport (Suvarnabhumi).  Aku terperangkap di bumi Bangkok beberapa jam disebabkan kapal mempunyai masalah teknikal.

Time tu, semua punumpang dah mula merungut .. Komplain itu ini .. Kalau ada puting beliung.. Taifoon .. Nak jugak gigih suruh terbang. Kalau penumpang biasa biasa aku anggap macam biasa . Tahu lah aku nak handle.

Dulu sebelum aku tahu selok belok aviation nie, aku berfikiran cetek macam penumpang penumpang yang lain. Tak sedar setiap kapal yang delay atau setiap masalah teknikal yang berlaku di atas kapal pastinya ada alasan yang kukuh yang buat penerbangan tergendala. Jadi, tuan tuan dan puan puan tolong buka kan minda anda.. Semua orang mahu perjalanan udara selamat. Tak payah nak tarik tarik muka kat cabin crew.  Bila kapal bergoyang skit tahu pulak muka pucat .. Pegang handle kuat kuat. Siot je.

Yang aku tak puas hati nie, adalah sorang artis perempuan muda nie yang baru nak naik. Bukan nya glamor sangat pun. Gosip terbaru dia ada feeling feeling ngan artis realiti tv . Aku tahu kapal rosak thats why delay. Pastu dia menggunakan status Selebriti kononya glamor sangat wat wat kecoh. Wahai artis itu, ko tak payah nak kecoh kecoh dalam kapal ya. Semua penumpang tak kenal ko. Semuanya mat mat salleh.  Kalau kau nak earned respect from people respect others first.

Dia buleh berdrama bangun dari tempat duduk ke hulu ke hilir buat buat panik. Aku tengok je gelangat artis gedik nie. Lepas tu mintak “air sickness bag” katanya dia ada panic attack. Eee macam macam artis gedik nie. Ada aku kisah. Kalau rasa nak berpropa nak kapal cepat sila lah naik kapal lain.

Artis muda zaman sekarang aku benci sangat..

6 Responses to “Aku Dan Artis Gedik”

  1. ahahaahaha….sabo2 Thafiexq…artis2 muda skrang mmng camtu..prasan bagus..igt org kenai sgt la dia tu..bakat x seberapa popular je lebih…=)

  2. saper kah artis HAMPEH tersebut??jeng jeng jenggggggggggg

  3. aha by da way sape artis tu????

  4. Memang dia ada masalah panik kot TB?

  5. Cam tu Tafix. dia syok lebih.

  6. tob… siapa artis gedik tuh?? eiii kalau i jadik yu dah lama i lazer lazer kan… kower nak layan artis2 Malaysia nih…. ko ingat ko tu Mariah Carey…??? MC pun tak macam tu tau… takat mintak bunga lily putih tu biasa la…. okay what mintak bungaa… eiii gediknya gegendang telinga i baca………………..

    salam hormat.

    K.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: