Aku Dan Perasaan IV

Aku menjadi kaunselor kepada sahabat baik. Permasalahan yang dialaminya menjadi ketakutan pada aku. Faktor kecurangan. Ya.. Trauma aku masih belum reda.. Terbawa bawa sehingga kini. Aku hanya membisu dalam hati aku mahu sahaja belasah dia. Tapi aku tidak boleh membuat apa apa kerana dia sahabat baik aku.

Mengapa mudah sangat kita melupai seseorang  dihadapan kita pabila melihat segala kekurang yang ada padanya. Bila si dia sudah tawar hati baru lah sedar akan kesilapannya. Barulah nak melutut memohon kemaafkan. Maaf sahabat, sekiranya aku menjadi si dia aku akan buang engkau.

Teringat pula kata kata aku pada si curang beberapa tahun lepas..

“I Cant be with the person who cheated on me!”. KEJI!

 

16 Responses to “Aku Dan Perasaan IV”

  1. manusia curang..
    patot di buangkan ke dalam dustbin saja..

    chill,bro..
    dun be too emotional🙂

  2. i’m into this crazy world. curang? foe what……….nobody cares about a person being neglected by the curangi person.

  3. samat berposa….

    hmm…. ‘CURANG” seharusnya dibuang dari kamus hidup manusia……

  4. Salam Thafiexq…

    “CURANG” ! mmg keji!

  5. ya. this kinda people should be punished. benci org camni. org jujur ngn dia, tapi dia balas ngn cara ni. benci benci.

  6. Hmm..hal-hal selingkuh ni selalu jadi kalau its a long distance relationship. Kan?

  7. biasalah tu orang muda… muda ke?.. hati tak tetap lagi..tapi tipu ni satu kesalahan amat besar.. zino baru kendalikan kes tipu kat opis ni.. zino kata kat mamat tu hukuman dia satu je.. buang kerja.. tapi yg ni bagi last warning..

  8. Aku pernah…lebihkurang curang, kalo boleh dikatakan curang…

    15 tahun dulu…huh!:/

  9. curang selalunya bersebab

    jangan terlalu awal buat judgement

    nampak indah di luar, dari dlm, hanya pasangan itu yang tahu

  10. Curang memang menggelapkan.

  11. “I Cant be with the person who cheated on me!”. KEJI!

    SOKONG 1000000%%%%%%%… MMG KEJI.. JIJIK… GELILAH!!!…

  12. en topik..jumpa gak blog ko!! selamat b’puasa, moga lebih baik dari sebelumnya🙂

  13. Salam Ramadhan , maaf zahir batin!🙂

  14. means gf kawan baik awk 2 dicurangi oleh kwn baik awk?cenggitu?mmg word ‘curang’, ‘cheating’, unfaithfull sgt nausea 2 me..;(

  15. Salam…
    Erm… persoalan curang ye? Ia berlaku kerana manusia ada nafsu, ada keinginan utk dapat yg lebih… mungkin lebih cantik/hensem, lebih baik, lebih romantik, lebih kaya dsbnye… Lumrah manusia mmg begitu.

    Tapi semua itu dapat diatasi kalau kita bina satu hubungan itu kerana ALLAH. Tak kiralah hubungan apa sekalipun, hubungan perkahwinan atau persahabatan. Ada masa, baca artikel ini

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: