Aku Dan Lelaki Misteri

misteri

Lamanya aku tak update entri. Busy to the max. Baru saja pulang dari kerja 5 hari trip. Kini aku berperluang untuk berehat selama 13 hari!! haha

Baru baru ni ada satu kejadian yang agak menakutkan aku berlaku. Seorang lelaki misteri ni senyum2 kat aku. Ish! Pehal lak mamat ni dok pandang aku semacam ja. Aku macam kurang senang. Masa aku melakukan tugasan aku tetiba dia terus tanya,

“Ru from Penang?”

“yea..”, jawab aku dengan perasaan ragu ragu.. Terus aku masuk “dapur”.

Time aku aku rasa lain macam sangat. Seolah olah fikiran aku dibaca oleh seseorang. Aku pun malas nak melayan sangat. Banyak bende lagi aku nak settle.

Alih alih mamat ni datang kat aku. “Taufiq, did u know that i can read peoples mind?”, selamber badak je dia cakap kat aku.

Aku tak nak la panik kan.. Terus aku hulurkan tangan aku. “Nah! baca!”.

Dia hanya pandang .. Lama jugak la dia dok belek belek.

“You very sensitive.. Sometimes ur sensitive side got a head of u.. Try to overcome that. U ada perasaan suspecious that sometimes right. Try to take an action before its getting worst”.

Aku hanya tersenyum.. Dalam hati.. Jawapan yang cukup klise.. haha

“Klise?”, tiba tiba dia membalas dengan nada yang menghairankan.

OMG!!! Aku dah Takuttttttt!!!!

……………………………………….bersambung

5 Responses to “Aku Dan Lelaki Misteri”

  1. aiyoo..mmg sgt menakutkan.. dulu i pon ada sorg kenalan..dia mcm tu gak, tp dia leh nampak apa yg kite buat dari jauh.. maybe dia ada ilmu hitam or bela sesuatu like khadam..huhu…ape2 pon mmg seram…

  2. bestnyer kalo leh baca fikiran org. nak try baca fikiran rosmah mansur. betul ke dia yg letupkan altantuya

  3. abbylaqcrisha Says:

    dear,
    memang ader dikalangan manusia yang diberi kepandaian dengan izin allah swt untuk membaca, menilik, meramal seseorang; tapi kita jarang berjumper dengan orang 2 sebegini; kiranyer you nieh bernasib baik lah; my advice is jangan takut; take it easy.

    memang banyak kejadian aneh; perkara aneh and manusia aneh dalam dunia nieh; mungkin itu yang membuatkan dunia ini seronok di diami. rencana yang maha esa, siaper kiter untuk mempersoalkan nyer….:)

  4. ai yoo tafiq u hati2 sikit, nanti dia kenakan kau dgn. ilmu hitamnya, awas

  5. Bukan semuanya org tu baik.hati2 memilih kawan.Jangan terlalu percaya.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: