Aku Dan Batuk

Aku jarang batuk .. Sakit tekak jarang sekali.. Ini semua gara gara aku melakukan pembedahan pembuangan tongsil a few years back jadi aku kurang mempunyai komplikasi di tekak. Tak tahu plak batuk ni berjangkit. hehe Nak salahkan siapa ya?

Aku pulang dengan harapan mahu tidur awal di atas katil yang sudah lama aku tinggalkan. Dengan harapan juga kesan pengambilan ubat batuk ini membuat aku mabuk. Aku silap… Batuk aku semakin teruk. Bergegar katil aku.. Berpeluh.. Penat.. Nafas aku mula tersekat sekat.. Aku takut migrain menyerang lagi..

Aku bangun terus ke dapur dan meneguk 2-3 gelas air suam. Membuang semua kahak yang ada di kerongkong. Kesian.. Tiada siapa di sisi untuk mengusap aku dari belakang.. Tiada siapa yang mahu mendengar rintihan aku ketika di lewat malam. Hanya aku sahaja melayan perasaan.

Orang kata, sakit penghapus dosa. Aku redha..

Doakan aku cepat sembuh ya. Aku menghitung hari untuk training..

6 Responses to “Aku Dan Batuk”

  1. Hi Tobby,

    Saya pun pernah buang tonsil sebab sebelum tu kerap kali dapat fever, selepas operasi ku, penyakit fever tak datang datang.
    be strong, you are not alone.

  2. ciannn…
    minom aer masak banyak2 ye..
    amalkan cara idop yg sehat..
    takleh sakit2 da pasni..
    camat bertraining..

  3. kan i dah kata…. i ke yg jd penyebab jangkitan?

  4. semoga cepat sembuh…

    (^_^)

    ::_Yanie Putrajaya_::

    *********************************

  5. supian> kite serupa! hehe

    hadra> i amalkan cara idup tak sihat ke? hehe

    cinta> jangkit kat u la.. slurp2 hehe

    yanie.. amin

  6. jangan lupa makan ubat batuk.jangan mandi malam bahaya ingat tu

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: