Aku Dan Toyol

Musim EXAM sudah bermula.

Teringat aku ketika diploma. Masa diambang exam semua pelajar busy dengan pembikinan TOYOL?
Bukan TOYOL nyanyian Aznil Hj Nawawi. Toyoolll.. I hate that song. Freaking annoying.

TOYOL yang aku maksudkan adalah bantuan talian hayat. Come onlah kepada anda yang mengatakan tak pernah
terlibat dengan pembelaan TOYOL. U can kiss my ass. Haha

Masa zaman aku, setiap orang ada bela TOYOL. Siap ada nama lagi TOYOL masing masing. TOYOL aku nama PATRICK.
Nama TOYOL kawan kawan aku semuanya glamour glamour habis. Antaranya ALLESANDRA, SHARIFAH, ANDY, PAK HAJI,
WILL SMITH
dan banyak lagi.

Pembelaan TOYOL ini agak sukar ya wahai kawan kawan. Kita kena jaga TOYOL ini supaya tidak dapat dihidu oleh orang luar.
Ada beberapa TOYOL yang aku kenali tertangkap oleh pengawas peperiksaan. TOYOL macam ni kurang berhati hati bila melakukan tugasan. Aku simpati dengan nasib
TOYOL yang malang ini dan juga pada pembelanya.

Saiz dan bentuk TOYOL agak berbeza ya kawan kawan. Ada yang cantik..Penuh dengan warna warna pelangi.
Ada yang besar berlipat.. Ada yang kecil .. Semua itu datang dari kreativiti Tuannya. Siapa kata anak muda tidak kreatif!

Hehe.. entri kali ini bukannya untuk aku mengSupport kepada semua pembela TOYOL. Just aku nak ingatkan kepada pembela dan penternak
TOYOL supaya berhati hati. Aku faham sangat kenapa terms TOYOL ini wujud. Just imagine student kene struggle 13 paper sekali gus
dengan jarak waktu yang rapat rapat.

Jadi berhati hatilah. Once kamu tertangkap .. Aiyo. Gantung ..
Kepada kawan kawan.. Selamat menghadapi dan menjawab EXAM. wish u all the best of LUCK

 

13 Responses to “Aku Dan Toyol”

  1. jangan jadi TOYOL sudah..hehe

  2. zino tak pernah bela toyol dan tak pernah terlintas nak bela toyol..walaupun zino tau ada kawan yg melakukan nya.. perjuangan atas keupayaan sendiri.. tanpa toyol tanpa talian hayat..hehe..

    alhamdullilah so far tak pernah ada masaalah..

  3. exam memang memenatkan, huh! tapi aku tak suka bela toyol sebab bg aku buat dgn usaha sndri lg puas, kan kan kan…

  4. he he toyol yg suka curi duit tu selalu la gak dengar…

  5. tak semua org pakai toyol untuk final bro..tak berkat

    lankapo.com

  6. salam. ya ampun..ingatkan toyol per..hik!hik!lawak tul. Ha ahlah kan..minggu nih pun minggu demam exam spm, stpm. Cian, dorang kan..kan…masih struggle lagi nak jawab paper hari demi hari. boring giler..hihi..oh..PATRICK yer nama toyol engko..cantik…Huih..kalo tertangkap, mmg parah..so, kena hati2 jer..hihi..

    pssttt!!Jan lupa p umah aku, amik award ah!!tingkiu!

  7. heh..heh.. teringat masa zaman belajo kat uitm dulu..

  8. aku penah bt toyol tp x penah gune..takut kantoi sbb aku ni payah la..glabah sket..huhu

  9. oi………..berubah la..hahahaha….kita slalu wat toyol kan dear? wahahahahha…tp kan, aku slalu buat but then x bukak kan??? kihkihkih……..yangg~ jgn menoyol…nannti ditoyol…kihkihkih

  10. last tyme gune toyol masa exam form 4. until now tak pernah dah.
    buat jahat ni jangan sampai kantoi sudah.tu je petua dia.
    heheheh
    gud luck exam ni!

  11. hehehe.aku dulu pun de bela gak..xpecialy paper yg gn formula berjela-jela..so aku pun der formula gn toyol..hehehe..nasib tak kantoiii..

  12. haha…toyol mmg femes. tapi kalau exam nye OBT (open book test) mmg tak yah pakai toyol sbb ada buku. but then kalau tak study pun takde makna gak

  13. itu cerite saje toyol mane ade kite saje yang kate ade jangan percayae hahaha

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: