Aku Dan Marah III [Maaf]

BACA [Aku Dan Marah II ]

Pernahkah anda tiba tiba meletop bagai sang singa mahu menerkam mangsa? Baru baru ini ya.. Bukan aku jadi singa. Aku tidak dapat mengawal perasaan aku sehingga aku mengamuk pada dia. Aku jadi ala Incredible Hulk mengamuk pada sahabat aku seorang ini.

Maaf aku pinta padanya kerana aku gagal mengawal perasaan aku. Kesal? YA.. Dalam masa yang sama aku merasakan perasaan lega itu keluar selepas kejadian yang tidak dirancang itu berlaku. Sekurangnya aku kesal di atas apa yang berlaku kepada aku dan dia.

Tidak pernah aku berperasaan sebegini.. Terlalu expressive. Bila otak sudah tidak dapat berfikir di atas normal segala menjadi dingin. Dia senyap sepanjang aku gila.

Maaf sekali lagi. Ada orang kata kemarahan ini datang dari darah muda. Ya, aku masih muda. Banyak lagi pengalaman yang  mencabar yang menanti dihadapan aku. Tapi aku tidak boleh ubah personaliti dan segala yang ada pada aku seperti orang lain. Itu semua mengambil masa, tambahan pula ini semua melibatkan kareer yang akan aku pikul dalam masa terdekat ini.Insyallah.

Aku bersyukur kerana masih ada lagi orang yang mampu memberi nasihat dan peringatan kepada aku. Aku akan ubah apa dirasakan tidak baik untuk orang lain.

Maaf seribu kali maaf.

p/s Happy Deepavali kepada my best friend PAVI

 

Advertisements

5 Responses to “Aku Dan Marah III [Maaf]”

 1. Ada kalanya kita boleh meluahkan apa yang tersirat dihati.. cuma cara penyampaian kita biar betul kena pada waktu , tempat dan masanya.

 2. syamz> itulah manusia.

 3. takpe. as long as ur still in ur track. its fine. Sometimes, we should b ourself 2 express our emotion..as a human being, right? no body should b blame. that’s ur right.

 4. Salam Thafiexq…
  Org kata, ssorg yg mudah marah, mudah pulak sejuknya. Tapi jangan sbb kata-kata begitu, selalu je marah. Dgn alasan marah sbb nak lepaskan rasa yg terbuku je.
  Marah sekejap ni ibarat percikan api yg menyala seketika, lepas tu padam. Tapi Thafiexq kena ingat, kebakaran besar boleh bermula dgn percikan api yg kecil.

  Dia diam sbb sabar. Tapi diam tu macam api dlm sekam, membakar dari dlm, luarnya org tak sedar. tak nampak. Sekali memuntahkan kemarahan, ibarat lahar gunung berapi. Banyak yg musnah tak boleh dipulihkan lagi.

  So, hati-hatilah. Kak su harap tak akan ada hubungan persahabatan dan kasih sayang terputus akibat sikap yg tak menguntungkan ni…

 5. sabar itu separuh dari iman

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: