Aku Dan Tonsil II

Bergegas aku dari Kota Lumpur bersama sahabat bertarung dengan kesesakan lalu lintas ke Darul Ehsan Medical Center (DEMC) Shah Alam . Mana tak nya JAM di waktu puncak manusia pulang dari pejabat. 2 jam kami terperangkap di dalam kenderaan sendiri.

Sepanjang perjalanan hati aku tidak tenang… Tidak terhenti doa aku supaya permudahkan segala dugaan dan cabaran kakak aku bertarung dengan kesakitan. Walaupun operation minor tapi siapa mahu kene operation. You tell me who.

Dari pengalaman aku, cukup sekali aku telan pengalaman sebegini rupa. Aku menefon abah menanya keadaan kakak. Dia cakap kakak dah selamat membuang tonsil dan kini sedang diulik mimpi di Recovery room.

Alhamdulillah..

Aku menaiki tangga tidak mahu menunggu lif kerana lambat. Gigih betul! haha

Sampai je aku di bilik recovery.. Kena buka kasut ok! Kena pakai selipar. Pelik betol.

Selipar jamban je.. hehe

Boot pun ada k.. Apa pilihan anda.. hehe

Nombor katil.

Apa alatan yang menjadi peneman kakak ku ini..

I dont know what the hell is this..

Entah la… Apa ini benda…

Next couple of days… Kakak akan meratah ais krim je.. and bubur.. hehe

Aiskrim.. BR. Slurp..

Bubur hospital..

Sup hospital ..hehe

Apa yang penting.. tibanya aku di katil kakak sudah pun berupaya untuk bangun dan menjamah sedikit makanan. Sekurang kurangnya dia kuat..

Yang penting we need to look good at all time.. no matter where we are.. hehe itu konsep yang harus dipegang..

Syukur pada Allah kerana memberi kekuatan padanya semoga proses pemulihan akan berjalan dengan lancar. Terima kasih di atas doa kalian. TQ!

Thanks to Syamz di atas pemberian bunga ini kepada kakak. TQ for everything!

6 Responses to “Aku Dan Tonsil II”

  1. aku lebih soka itu boot..cun woo klo pakai he he

  2. moga cepat sembuh, kakak.

  3. salam

    ye… moga cepat sembuh…🙂
    kite doakan…

    > but2 tu nmpk kiut miut… heh

  4. semuga kakak cepat sembuh.. sayang nya dia dengan kakak.. macam tu le jadi adik..

  5. oh..alhamdulilah..kakak dah sihat skit.. semoga cepat sihat k..

  6. hope yur sis will recovered soon…🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: