Aku Dan Supplement

 

vitamin itu.. supplement ini..
Pentingkah semua itu.
Bagi aku ya. Walaupun kadang kala terlupa mengambilnya di awal pagi sekurang kurangnya pengambilan supplement ini memberi sedikit tenaga sepanjang hari untuk melakukan tugasan harian.

Dahulunya aku terlalu takut pabila menganggap pengambilan supplement ini memberi kesan kenaikan berat badan.
Mungkin benar mungkin tidak. tetapi semua itu ikut kesesuaian badan dan tindakbalas mengikut jenis supplement apa yang kita makan.

Aku tidak mengensyorkan supplement seperti minyak ikan atau B complex. Mungkin tidak sesuai kepada badan aku, yang membuatkan selera makan aku bergelora! hehe jadi aku mula mengambil

“Selenium VitaPlus dari keluaran VitaHealth.”

Supplement ini bangus untuk kulit,nyahtoksikkan segala apa yang ada pada badan,mata,avoid stress,hati dan otak.
Pengambilan supplement ini diambil sebiji pagi sebelum makan dan sebelum tidur.

kandungan supplement ini.

selenium Yeast
vitamin a
vitamin c
natural vitamin e
vitamin b6
zinx
magnesium
manganese
molybdenum

harga diskaun 20% menjadi RM26. hehe

Apa jenis supplement anda?

6 Responses to “Aku Dan Supplement”

  1. apa perubahan yg dah berlaku sejak makan supplement tu..

  2. salam thafieq..salam aidilfitri..huhu tak tahan oo tgk assam laksa…terkenang kesedapan asam laksa atas jusco midvalley nun…huaa…

  3. erm…vitamin E…itupun bila last amek pun tak ingt..hehe…but dulu kaklong will provide me with lots of supplements coz i alwiz got flu, fever….mcm2 ada….now since dah stop amek semua tue, every month mesti cam demam, selsema x pasal2, huh! tapi kerja tetap jalannnnnnnnn..hehe

  4. saye pon amik supplement jugak (ubat kuat sepanjang malam) hahahahah!!!

  5. i take evening primrose oil ..
    then chlorophyll dari Cosway

    EPO tu orang kata baik utk kulit, makan sebijik sehari tapi maybe sebulan dua baru nampak kesan baik dia

    yg Chlorophyll tu ialah dari daun pokok yang ulat sutera makan tu. Dari china katanya. Skali minum je, u akan rasa segar, then bila masuk toilet, time kencing kan, first2 u akan tgk kencing tu warna kuning pekat giler. kuning nearly hitam then that colour berubah jadi kucing cerah, kuning cair dan jernih. tu baru skali kencing. immediate effect lah yg i nk maksudkan. buangkan toxic.

    then now, i minum benda ni cam biasa. 1 sudu campur dlm 500ml bekas air mineral kecik tu…

  6. kaklong pun amek suplement vitahealth- Supa Formula 3 Plus, tapi mood makan supplement ni cam yoyo gak, time ingat makan, pehtu bila lupa alamat tersadai jela botol ubat tu.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: