Aku Dan Perpustakaan Sepi

One day before Hari Raya.

Aku bersama 2 sepupu Iwan dan Harry menghabiskan masa dengan berjalan jalan di Jusco Seberang Prai City di Bukit Mertajam.

Dengan keadaan yang penat, lapar dan pening aku mencuci mata melihat keliling.. ragam manusia dan baju baju yang kurang cantik. hehe

Aku berhenti, melihat sign di bawah.

Perpustakaan di Pusat Membeli Belah?! Ya! Bagus sekali dengan wujudnya perpustakaan di pusat membeli belah ibu bapa boleh meletakkan anak anak mereka di perpustakaan daripada melemparkan mereka ke pusat pusat games yang bersepah di situ.

Akan tetapi..

Tiada siapa yang ingin ke perpustakaan ini. Aku terkilan..

Jadi.. What do you think?

5 Responses to “Aku Dan Perpustakaan Sepi”

  1. sedih tul perpustakaan kosong
    cuba imagine kalau ada sorang dalam tu
    sure org senyum2 kat ssorang tu.

    ihikss

  2. jusco tu..yang baru tu kan?
    yonna tak pegi lagi.
    ade big apple kat c2!!!

    aik?ada library?
    sangat sedih bile xde org.
    bile tak buat,org suro buat.
    bile dah buat,takde org.
    maybe sebab baru sgt kot.
    org pun tatau🙂

    cehh..
    i;m trying to be a positive thinker ni :p

  3. Salam Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

  4. lor…orang pi shopping complex nak membeli belah ler..bukan nak membaca..hehe

  5. hm, aku rasa ramai lagi yang tak tau kewujudannya tuh..tapi aku rasa, ini satu usaha yang boleh dipuji. dorang kena wat cyber corner kat dalam tuh kut…kurang2 pun ada pengunjung..hm..makna kata takleh nak pinjam kuar buku lah, kan??hiiii..kalu aku yang p jusco tuh, mmg tmpat ni dulu yang menjadi pot aku ah..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: