Aku Dan Dahaga

BACA [ PIALA SERI IMAN ]

Aku mendapat tugasan di Tropicana Golf & Country Resort shoot dari designer muda Malaysia untuk majalah di Korea dan Malaysia (Majalah dirahsiakan..hehe)

Photographer – Singer Rain

Seawal 6pagi semua model harus memulakan makeup dan dandanan rambut untuk mengambil shoot pagi. Aku tidur awal konon konon tak nak bagi ade mata lebam. Haha Di belakang konti aku terdapat hidangan McDonald dan cupcakes. Tidak tercabar lansung keimanan aku untuk merasa kerana perut masih kenyang dari sahur pagi tadi. Terdapat 6 model. Paling muda awek chinese 16 dan 19 tahun. Paling tua aku. Haha

Selesai sudah scene pagi, semua model di bawa masuk semula untuk shoot studio. Tidak gemar dengan keadaan dalam studio kerana aku bermain main dengan lampu spot light yang melampau.

Selesai sudah kesemua tugasan aku. Kami diberitahu supaya rehat di kafeteria untuk berehat. Di situ hanya aku dan seorang awek ini sahaja beragama Islam. Kami hanya menahan air liur melihat orang menjamu selera. Cobaan..

(Air…….. Tidak…).. hehe

p/s mind the makeup.. haha

6 Responses to “Aku Dan Dahaga”

  1. sabar..sabar.. sabar tu separuh dari iman..

  2. uish….tgk air oren…tergugat iman cek yanie…

  3. tebal siot mekapppp

  4. sabar bukan separuh dpd iman tp sebahagian dpd iman, hehehe… apepun, selamat beramal sempena akhir2 ramadhan ni…makin byk ganjarannya…

  5. tu satu ujian yang maha hebat buat kaum adam..sebab setau aku lah..lelaki ni iman nya kurang sikit. hehe..so aku tabik ler ko leh thn air oren dpn mata tuh..hehee

  6. Ingat thafiexq, puasa bukan setakat puasa makan dan minum, tapi anggota badan kena puasa juga tau, termasuk mata. Jadi faham-faham je lah ye… hehe…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: