Aku Dan Penghuni Sampah

Bila kita tinggal di kawasan Apartment, semua penghuni kena buang sampah di bawah (Ground Floor) dimana pihak pengurusan telah menyediakan tempat pembuangan sampah di tempat yang disediakan.

Akan tetapi..

Ada juga penghuni yang bodoh, pekak dan buta (marah ni..) buang sampah dekat lif. Ingat kita ni MBSA ke nak kutip sampah dia. Setiap kali hendak turun bau sampah hasil pembuangan penghuni yang bodoh, pekak dan buta ini menusuk hidung. Aduh.. hilang segala mood..

Anda nilai sendiri ya..

Itu Bukan Sampah Aku ya! Aku Pembersih orangnya. Wah! haha

 

9 Responses to “Aku Dan Penghuni Sampah”

  1. emmmm..biasa ler klu dah du kaw. appartment cenggitu ler gaya nya.. pepun sabar.. jgn marah2..bulan pose tak baik marah2 tau..

  2. wah ni nak tunjuk gmbr smph ke gmbr kamu? Hahaahaha

  3. Salam kenal dari Tokyo. Selamat menjalani ibadah puasa…Jgn marah2..bulan pose…kang kurussssss puasa kang

  4. salam bro …yang mana satu sampah ni..wakakakakaka…

  5. boleh ke buang sampah sesuka hati cenggitu?

    complaint lah bro…
    🙂

  6. boleh masuk surat khabar ni, hehehe…gwe sebagai wartawan news desk bagaimanapun tidak turun padang meninjau masalah penduduk, sila roger wartawan meja kota utusan malaysia, haha!

  7. Salam.
    Teringat rumah lama. Apartment jugak. Dan mmg ada manusia yg begitu. Siap letak tepi rumah kitaorg lagi. Ada sekali kami sempat mengintai sapa yg buat perangai tak senonoh ni. Lepas tu sampah tu kami hantar balik ke depan rumahnya. Niat kami cuma satu, nak dia tahu yg kami dah tahu. Alhamdulillah, lepas tu dah tak ada sampah lagi dah…🙂

  8. sama ngan umah sewa saya skrg ni…
    suka buang sampah merata…
    nak kat b*d*h, depa ni pandai…
    nak kata pandai, tp b*d*h…

    ish ish ish…susah la klau takde kesedaran sivik macam tu…. arrggghhhh….

  9. aik..ni sure nak bgtau kat satu apatment yg ko ni lah insan yang baik hati tlg buang sampah depa yer..hahhaa..kot yer pun wat ler muker marah cikit..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: