Aku Dan Selamat Tinggal

Kehulur kehilir aku memikirkan sesuatu. Sekejap masuk bilik.. Sekejap keluar bilik.. Aku keluar rumah duduk di tangga tingkat 16.

Aku diberi tempoh dua puluh hari untuk berikan jawapan kepada organisasi ini samada aku mahu atau tidak jawatan itu.

Seribu satu halangan yang memungkinkan aku menolak jawatan itu. Ya, aku akui. Pada mulanya aku hanya pergi untuk suka suka di ulit bad mood pada hati temu duga.

Alhamdulillah, rezeki menyebelahi aku apabila hampir 680 candidate mencuba untuk berebut jawatan itu aku antara 30 yang berjaya.

Jadi.. Adakah aku perlu mengucapkan selamat tinggal pada MALAYSIA?

Atau

Fikir sehabis mungkin.

14 Responses to “Aku Dan Selamat Tinggal”

  1. FIKIR-FIKIRKANLAH..ANDAI TAWARAN TINGGI KLU HATI TAK MINAT PAYAH JUGA CZ KO TAK KAN BUAT KERJA TU SEBAIKNYA..KLU TINGGALKAN MALAYSIA KO NAK KE MANA.

  2. uikssss…fikirkan sebaik mungkin…minta pendapat dr yg lebih berpengalaman…paling baik dr Yang Maha Esa..moga dapat buat pilihan yg terbaik k… (“,)

  3. Salam thafiexq,
    Cara terbaik untuk mencari jawapan bila perlu membuat pilihan; solat istikharah. Hanya DIA yg tahu mana yg terbaik untuk thafiexq.

  4. kalau terima – congratulation!!
    kalau tak terima – ade benda lain yg lebeh menarik kan!!

  5. apa salahnya mncari pengalaman di negara orang? Bukankah jauh berjalan luas pemandangan? Lagipun, akhirnya akan balik ke tanah air sendiri kan?

  6. nak gi mane tu..??

    pasal nak tinggal gf kot tu yg fenin.. :p

  7. okla tu, rezeki. tapi kita memang takkan boleh cekup semuanya. mesti ada yang dapat dan ada yg akan terlepas dalam hidup ni. ingat dik, bila buat keputusan penting macam ni ia akan memberi kesan jangka panjang dalam hidup kita. so pilihan ditangan sendiri. Make ur best decision. Good luck!

  8. jangan tinggal daku, hahaks…gurau jeks…
    tak salah rebut peluang sebab muda lagi…masa ni la nak cuba semua (yg elok2 je ok), mana tau rezeki mmg disitu..kan? apapun kalau tak serasi quit je, cari keja lain, haha!

  9. kena pikir betul ni
    minta pertolongan dariNya
    mesti ada petunjuk tuuu
    tambahan pula ramadhan… :d
    apa2 pun tahniah🙂

  10. ermmm…. pernah jgk melalui saat2 macam nie… waktu tu mmg rasa stress sgt sebab terpaksa membuat pilihan dalam waktu singkat, setiap pilihan yang diambil ada pro n kontranya… apapun buatlah pilihan terbaik dalam tempoh 20 hari yang diberikan…. supaya kelak takkkan ada rasa sesal…. gud luck eh… 😉

  11. wah ni kes cintaku tertinggal di malaysia la neh ekk, all da best ekk, gi je..peluang dtg sekali…rezki tuh!!

  12. bro, kasi la perbezaan 2-2 kerja tu.
    maybe we can give u some idea ke ?🙂

  13. wahh incik…really ka leaving? good luck eh. aku gak yg nganggor dok sini. Eheh

  14. for me…. tetap yang itu. ahahaahahaha

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: