Aku dan Nasi Ber Lipas II

Aku dan Nasi Berlipas II. [BACA – Aku dan Nasi Berlipas ]

Insiden yang berlaku pada aku baru baru ini mengenai makanan yang di cemari oleh seekor anak lipas keluar dari pintu ulam. Aku ni dah la seorang pengeli dan penakut [BACA – Tentang Aku] pada makhluk yang crawling .

Aku terpaku melihat anak lipas keluar dari celahan ulam yang di katakan fresh itu. Aku tiba tiba focus pada kaki anak lipas yang bergerak gerak . GEEELLIIII… Aku tanpa fikir apa apa terus lepas nasi berlauk ayam aku ke lantai.

Aduh. Terasa biul lah pada saat itu. Mana tak nye. Ketika itu ramai orang sedang makan tengahari. Semua orang pandang aku. Ada yang tergelak melihat aku melompat kegelian.

Aku nak cover lah konon, aku pergi kaunter dan bising bising pada taukenye. Aku bagilah 2 minit ceramah pada dia. Lepas tu dia minta maaf kejadahnya.

Then,

Ni yang aku lemah nie. Dia cakap dia belanja aku makan tengahari . Lauk apa pun ambiklah. Huh? Aku ni pantang dengar benda benda free. Aku iyekan lah. Ambil segala lauk yang ada tanpa memikirkan apa baru berlaku tadi.. Seekor anak lipas yang menyorok di rumah ulam.

Setelah aku sampai di rumah aku baru teringat kembali kejadian tersebut. Terus buang sahaja ke dalam tong sampah. Sesungguhnya aku sudah banned restoran itu. Nak ke aku beritahu di mana tempatnya?

23 Responses to “Aku dan Nasi Ber Lipas II”

  1. hahahaa…awat lah hang p yer jer..kan dah bazir makanan yang ko bawa balik tuh..ermmm..pengotor tul lah kedai tuh..patut di sita kedai tu.

  2. Princess Liyana Says:

    eeee.gelila plak..ceramah 2 minit je?lain kali satu jam;p

  3. Salam…

    Memang elok pun kena banned restoran yg pengotor camtu!

  4. thafiexq Says:

    ahmoi> tempat tu sedap.. sekrg ni dah tao nape la femes sangat . rupanya ade hidangan extra dari kak pas.. hehe

  5. Princess Liyana Says:

    eee..gelila..em,napa ceramah 2 minit je?patutnya 2 jam;p

  6. thafiexq Says:

    princess liyana> nak bagi lama lama tapi tengah cover malu.. pasal nasik habis comotkan lantai restoran tu.. hehe

    akak> kekadang sesedap mane pun restoran tu kita tak tahu cara hidangan nya betul tak?

  7. lorrr ingat ker fantasi mcm selalu combi baca kat buku..betol ekk?

    adehhh..combi pun geli binatang yg merayap bagai ni😦

  8. thafiexq Says:

    combi> saya leh pengsan kalo terlalu panik.. once mase sekolah rendah saya terpegang ular mase gotong royong kutip daun kat padang sekolah

  9. patut kau bom jer kedai tu!…

  10. huhuhuh…
    mr.thafiexq….
    gtau r kat ne kedai tu…
    huhuh
    nk gak tau…

  11. thafiexq Says:

    cikgooden> bom? bom kentut lah.. heheh

    afdsmmkad> kat ttdi sebelah kedai ali corner! arghh

  12. ehehhe..ingat kt kandang…
    kuikui:D
    thanx 4 ur info.

  13. aku pernah kena anak lipas dalam air sirap ais. pahtu aku bagitau tuan kedai. dia mintak maaaf dan offer air yg baru. aku takmau. aku dah jadi tawar hati nak minum.

  14. eehhh..gelinyerrr..!!kalo brani, publish la restoren tuh!!Takut2 nanti aku ‘terpegi’ pulak!!!yakksss!!!

  15. thafiexq Says:

    afdsmkad > kandang itu di kontrol oleh kak TIK… hehe

    mrpenyubiru> ades.. geliiii

    whitetulip> boleh juga! aku akan publish mana tempatnya! baru padan muka

  16. jijik!

    ai pernah termakan megi goreng berlipas

    JIJIK!

  17. thafiexq Says:

    azie> tahu takpe! arghhh

  18. eeee…gelinyer…
    saya pernah tercedok air teh susu yang ada bangkai cicak…
    geli siot…

  19. bukan kat kandang tuh lagiks banyak segala mak nenek lipas, tikus biawak ker???? lol

  20. makan lipas leh panjang umur ape? wuahahaha… anyway, template blog yang agak handsome… patut warna biru, sebab tokyo blue, kan?

  21. pernah kena ada lalat dan kumbag dlm lauk…pastuh makcik tuh buat dono jek…mmg lepas tuh kem slm la nak dtg kedai dia!!

  22. Lipasss?

    Adakah ia juga dikategorikn sbg ulam-ulaman?
    Adakah ia membantu tumbesaran bayi?

    muahahaaaahaaaaaa…

  23. “Aku ni dah la seorang pengeli dan penakut pada makhluk yang crawling”… Lucu, bilang takut tapi ada tampilan gambar makhluknya setiap postingan. Hehehehe… tapi kalu aku, tinggalkan tempat itu dan makan ditempat lain, sekalian tanpa bayar pun…biar mereka sadar diri…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: