Makan & Belanja

Aku pergi makan malam bersama sahabat.

Waitress datang dengan senyuman sampai ke telinga. Tanpa putus mata  memandang aku.

Apa yang tidak kena dengan aku. Sahabat kata tak ada apa apa pun.

Aku memesan char koey teow. Alih alih dapat makanan tambahan mushroom soup dengan fries. Haa..

Aku tanyala pada waitress gedik tu. Aku tak pesan pun makanan ini.

Dia cakap dia belanja.

Haa…. Aku ucapkanlah thanks..

Lepas itu dia boleh duduk sebelah aku borak borak. Siap ambilkan tisu lagi dekat kaunter.

Arghhh Seramm.. Sahabat aku dah gelak gelak. Bengong..

“Abang datang sini lagi ek esok.. Esok Ekin belanja Chicken Chop pulak”.

Hahahahah Save budget!

22 Responses to “Makan & Belanja”

  1. mesti datang beb… hari2 pun tak pe… ha ha..

  2. thafiexq Says:

    tasik merah> tu la.. jgn dia “mandremmmm ” makanan itu sudey.. hehe

  3. peh. hari-hari orang belanja memang save gila!

  4. thafiexq Says:

    OP> kalo awek comei tak pe gak aku nk menjamah. ni ala kadar je.. muahahha

  5. esok makan chiken chop jangan lupe bawak i ye… nak itot mamam freeee….

  6. Bab makan ni bahaya sungguh.

    Silap-silap nanti siang malam mahu bertamu ke kedai tu.

  7. thafiexq Says:

    suzila> kalo bawak akak kang xjadi plak dia nk belanja.. hehe

    madulebah> betul juga.. arghhh seramm

  8. chicken chop!
    bro bawak saya la..
    hahaha..
    leh save budget skali ni :p

    bestnye ade org banjer :p

  9. Wahhhhhh!!! ader org belanje…belanje ada makna tuuuuuu…..

  10. Ayat saya sama dengan OP.
    Pehh! Sangat ekstrovet itu adik manis. Ha ha.

  11. woaaaa hari2 ade org banjer tuuuuuuuuuu

  12. la… dh ade awek lupa owg la ni

  13. wow! hahaha! gua suka jadi mcm ni!

  14. itu waitress…
    sudah syak

    lu ialah Tokyo BLUE.
    *ahaks*

  15. Salam tokyo blue….

    haa jgn2 minah Ekin tu dah terminat kat awak tak…

  16. ala, dah muka ensem, ramai la bunga berkenan…dtg la lagik..dpt makan chicken chop..he he…

    btw, aku link blog ko yek..

  17. layan jer. makan hari2 pun sedap ek!

  18. hahahhaa….en.fiq oii..hang buat ayat pa sampai awek tuh gila kat hang.save bajet laa fiq gi kedai awek tuh..cun tak awek tu..hehe…sure serem sojuk ekau makan kat kedai tu ek..hahahhaa

  19. wahhhhh…makan free…best tu…save giler bajet klau masam tu selalu…hihihihi…

  20. kompem die sudah tangkap cintan sama awak la…haha…adess… ade gak pompuan camni zaman skang. org suh keja, die keja jugak..keja mengorat =)

  21. mgkn krane rmbt pacak lu… ngiahahahha

  22. femes seh..btw, slmat kenalan…;)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: