Gigi dan Besi

“Kebibi, awak tak nak pakai braces ke?”. Cadangan

“Buruk sangat ke gigi saya ni?”. Persoalan

“Gigi atas dah cantik, yang bawah tu just bagi rata je”. Jaga Hati

“Satu gigi je pun..” Malu

“Sanggup ke awak berjalan dengan mamat gigi besi. Bila saya senyum terpancar silauan dari besi gigi bawah”. Rendah diri

“Pakailah penutup mulut”. Melawak

“Argghhhhhhhhhhhhhhhh”… hehe

p/s Sesiapa ada experience pakai besi?

18 Responses to “Gigi dan Besi”

  1. aku tak ada pengalaman bergigi besi
    orang skrg tak heran dah gigi besi ni
    kalau kau pakai pun, orang tengok macam pakai spek je he he he

  2. aku ingat nak pakai braces tapi tengah tunggu duit lebat skit

  3. thafiexq Says:

    OP> hehe malu lah..

    marjerin> 3k ok… overall.. waaaa

  4. gigi aku cantik.. heh~

  5. thafiexq Says:

    tasikmerah> gigi saya cantik juga.. nk bg lagi cantik.. muahhaha

  6. dulu2 tak ramai pakai braces. skrg mcm dh jd trend kan. siap warna warni pun ada ;p

  7. thafiexq Says:

    NS> tu la.. tapi mahal.. waaa

  8. syukurlah dengan apa yang ada..:)

  9. nanti kalau pkai jadi cam ugly betty plak..hehe

  10. Salam..

    Hurmm tak pernah plak pakai benda nie..

  11. pernah ckp ngn my precious.. bila nak pakai braces??

    pastu dia jwp dgn terkezutnyerr ” ngaper buruk ker gigi kita”??

    sajer jer sbb sume mnde dia nak try.. hehe🙂

  12. zuhaily Says:

    jage lah kesihatan gg anda…gg yg chantek akn menguatkn kenyakinan diri esp dlm senyuman….miliki senyuman menawan dgn gg yg chantek!!!idup gg chantek!!!..cam iklan colgate lar plak…hahaha

  13. ok je kalau nak pakai…yg peting ada ongkosnya..tapi masa mula2 tu kena makan bubur nasik je lah hehe (pengalamn kawan saya )..

    p/s thanks for visitng my blog:)

  14. pakai aa…baru tmbh hensem tuh.hahaha..kebal apa..gigi besi.bkn kuku besi.hehe

  15. mahai kan bro? hee..
    me x penah la..
    but my friends ramai la..
    err..

    mcm rimas kan :p
    da la kene pakai lama.

    if bro nk buat pun ok gak🙂
    ala, x buat pun xpe..
    ade gigi gak kan ;p

  16. thafiexq Says:

    axim> betul.. ugly betty?! waaaa takde sokongan ! hehe

    akak> kawan xde? tanye la diownk..

    combi> sentap tao.. heheh

    zuhaily> teringat iklan sensodine

    cintamiloais> betulll

    thekesumreturn> nk jadi wolverin! yey

    yonna> sikit je.. tak jejas keenseman gua.. heheh

  17. i did pakai gigi besi. skrg dh lari dh.. sbb time tu pki sbb 3 gigi ni yg.. aih… panjang citenye…

  18. Salam..

    Gigi saya tak cantik… tp tak penah buat ‘gigi besi’ dan rasanya tak akan buat sehingga gigi tanggal sendiri (kalau umur panjanglah kan). Cukuplah dgn apa yg ada. Kalau gigi cantik nanti, saya senyum ramai yg tergoda, camne? Kesian hubby saya nanti… (Ceh.. perasan.) hehehe

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: