Tesis Tebal

Bulan lepas aku di tugaskan  di Bahagian Koleksi Khas di mana bahagian itu menempatkan koleksi koleksi khas seperti penyimpanan research pelajar, tesis dan koleksi bahasa asing. Aku membelek satu persatu tesis yang diterbitkan sekitar tahun 90an. Tajuk dan isi kandungan tesis semuanya unik unik belaka.

Apa yang menarik perhatian aku, ada sebuah tesis ini diterbitkan pada tahun 1996 oleh kini doktor yang bertajuk “Unsur unsur tasawuf dalam puisi puisi melayu moden di malaysia dan indonesia  : 1 analisis perbandingan”. Apa pendapat anda tentang tajuk ini?  Menarik bukan?

Melihat ketebalan tesis ini membuatkan aku rasa sukar untuk menelan air liur. 1210 muka surat!

IMPRESSIVE!

21 Responses to “Tesis Tebal”

  1. thafiexq Says:

    tentangseseorang> tu antara yang tertebal yang pernah aku tgk. ada lagi yang lebih tebal. tesis ni tebal tebal2 pun berisi! hehe bukan macam projek paper.. tebal tebal pasal double spacing! muahahaha

  2. aku wat master dulu, slamat bukan tesis..hikhik…kalo tak naik kematu jari menaip…

  3. thafiexq Says:

    bash> hehe bukan naik kematu.. rasenye leh naik gile! hehe

  4. ish..tebainyer…brapa lama lah DR tu siapkan tesis dia tu.

  5. thafiexq Says:

    ahmoi> tah.. mesti bertahun agaknya.. content dia excellent!!!!

  6. ammvoiii, tebalnyerr.. kannns

    salam kenal juger.. thanks bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg itewww..

  7. wahhh…kajian akhir saya dl pun standard biasa je…klau tebal macam ni bukan setakat kematu jari je…sure makin rabun la saya…huhuhu…

    tabik spring la pada tuan punya thesis tu…🙂

  8. FUH!,..tebalnya…agak-agak dia sendiri baca balik dak apa dia tulih..kah..kah..kah

    salam ziarah…ahakssss..

    p.s: keja kat PTSL ka?…..

  9. mak aiii.. project paper kaktiny esok pun rasanya 1/3 tebal dari tuh (and betullah thafiexq cakap.. project paper kaktiny nanti tebal mesti sbb double spacing.. hihihihi).. if kaktiny amik kesusasteraan melayu.. leh amik ‘instrument’ yang digunapakai… hehehe.. carikan sample topik utk kaktiny – boleh?.. kihkihkih…

  10. erkkkkkk terkujat aku nengok!!

    aku wat tesis dulu pun 1/10 je kot dari tuh..

    fuhhhhh dashyat dashyat..!!

  11. ya rabbiiiiiiiiii
    tebalnya dik
    terkezut akak tau!!!

    hehehehehehehehe :d

  12. Ya Allah, tebalnya, must be genius gila doktor tu..

  13. thafiexq,
    aspsal emo nie?
    cuba citer kat akak… :p
    sedia mendengar ni🙂

  14. perghhh..tebal tu..i dunno where’s my thesis now..soft copy pun tarak..heh

  15. boleh buat idea utk tesis ni. hahaha!

  16. salam..impressive..but dont judge the book by its thickness..ehehehehe…

  17. mak oii…setebal kamus dewan da…hihi..kita dulu kalau thesis supervisor dh sound,jgn tebal2..tp kita memang byk guna paragraph supaya nmpk byk isi..hihi..

  18. Princess Liyana Says:

    wow!tebalnye nak baca..adoi..huhu

  19. just nak bgtau – join eh gader akak – its on 10/8… confirm ngan akak k…..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: