Boss Baik

Pasti meriah  jikalau mendapat majikan atau ketua bahagian  yang sekepala dengan sfaffnya yang mana mereka tidak membuat sebarang judgement atau double standard terhadap anak buahnya.

Sudah pasti suasana bekerja akan lebih ceria dan perjalanan informasi lebih teratur. Malah, semua akan mendapat mood bekerja yang ikhlas di samping rakan staff dan bossnya.

Tetapi..

Jikalau anda mendapat majikan atau ketua bahagian yang memandang serong terhadap staffnya terutama sekali terhadap staff baru apa yang anda rasa terbuku di hati?

Aku hanya bersabar..

8 Responses to “Boss Baik”

  1. BOSSS!!!… kaktiny dah melalui hari2 bersama ‘pelbagai’ ragam boss.. yang BOSSSIIII sgt, yang garang giler, yang ‘takut bini’, yang bosaaan nak mampus, yang slow + lembab tahap tenuk pencen, yang baaaiiiikkkk sgt, yang tak dak hati perut limpa jantung, yang one kind – two kind – three kind – berkind-kind.. macam2 org dik oi..

    tapi syukur sgt.. skrg ni kaktiny jumpa dan dapat bekerja dgn seorang Boss yang ‘perfect’ as a Boss di mata kaktiny.. He’s sooo great.. sbb tu kaktiny tak nak carik kerja lain.. (selagi dia di sini).. and I respect him sooooo MUCH.. He’ a very supportive and understanding (eventhough he – once upon a time – pernah lead thousand of people under him..)

  2. thafiexq Says:

    wah.. banyak nye jenis bos! saya baru jumpe satu jenis bos! sabo………. arghhhh tolong

  3. thafiexq — saye telah tag anda… si la ke http://suzila.wordpress.com
    semoge anda membuat homework yg saye beri… huhu…

  4. bos kiter cool je… huhu…

  5. kalau dah namanya boss terpaksa la bersabar….tak ok pun kita kena ok kan jugak…hmmm

  6. jarang ada bos yg ideal. sure ada defect at certain2 angle…hehehe

  7. thafiexq Says:

    suzila> baik!!! saya akan laksanakan tugsaan yg diberi!

    suzila> tuh la… best..

    axim>xsabo lak nk jadi bos! hehe

    kadok> tahu takpe… arghhh stress

  8. HAIII..ERMMM..SYUKUR NOW KU DPT BOSS YG NGUM GILER NGAN STAFF..JNS TAK KESAH N BLH BERGURAU..TP B4 TU PUN AKU PENAH GAK ALAMI CAM KAK TINY..JUMPA BOS YG CAM2 PAEL..YG PLG TENSEN YG JUST TAU BG ARAHAN JER..TP TAK NAK FAHAMI SITUASI STAFF..YG TU AKU BENGANG.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: