NickNama

Ramai kenalan asyik complain dengan nickname maya aku iaitu Thafiexq. Kata mereka susah nak menaip apatah lagi hendak menyebutnya. Aku hanya ketawa melayan diri. Macam mana ek nak sebut nickname aku ni. Begini ya akak akak, adik adik, abang abang,  baby baby dan comel comel sekalian.

Tha… (cara sebutan) Ta

Fiexq… (cara sebutan) fiq

TAFIQ = Thafiexq!

Mudah je kan hendak menyebut tapi ejaan je Bahasa Roman skit. hehe

Pasni kalian usahlah menaip TAFIQ. Tak sedap pula. haha

Sejarah bermulanya pernggunaan nickname ini ketika aku di bangku sekolah menengah lagi. Konon konon style lah ada nickname. Macam kawan aku seorang ini. Akif menjadi AreKief. Fadrul menjadi FadRule. Haa begitulah ceritanya! Poyo

Sehingga kini ramai kenalan maya asyik silap naip nick aku. Aku tak marah pun lagipun aku suka melihat gelagat blooger buntu tentang permasalahan nickname aku. hehe sorry ya

Sesiapa yang membaca entri ini di ceritakanlah menceritakan asal usul nickname anda di blog anda. Kira Semi Tag la. hehe Sebelum saya specifickan siapa mereka baik buat dulu. hehe Sekian Kecuali Ahmoi.. heheh comel la nama Ahmoi..

16 Responses to “NickNama”

  1. wahhh…ada sejarah tu…caya la…

    nak kena citer ke??? ni kira semi tag la ni…hihih…
    nampaknya ahmoi dah selamat la ye…sbb dia dah citer…hihihi…
    hmmm….kena pikir balik ni, apa sejarah nickname ni… hihihi…

    (“,)

  2. tak payah cerita la…dia datang sendiri dalam mimpi…hehe

  3. kak long Says:

    kak long panggil fiq jek

  4. kalau cengghitu kena eja nama kaktiny pasnih cengghini ler : karkhqthieeynieeiee… hambik kau.. sure kaktiny sendiri cut paste jer .. (takut tertinggal dan tertukar huruf e dan i…) hahahah

  5. apek bole?

    he he

  6. salam

    emmm kite pun ssh tol nak taip balas komen nama awak…
    huhu takut tertinggal i e q dan x 🙂
    nati kite cite asal usul nickname kite kat blog kite…

  7. gua tak nak letak kat blog. tapi nak cerita kat sini. hahaha. nickname gua danielle_corleone, hahaha. nak tau kenapa dapat nama tu? sbb gua tersangat fanatik dengan movie Godfather (lakonan Marlon Brando. Al Pacino, Robert De Niro dan ramai lagi). Keluarga mafia dalam filem tu keluarga Corleone dan gua berangan nak jadi sebahagian daripada keluarga diorg hahaha. :p

  8. cun idea tulis nama kat atas piring tu dah mcm cupcake jek aku tgk. hehehe

  9. gitu sebutnya..pening nk baca..kalau gitu pangil fiq jer,senang,jimat ruang.hihi

  10. TU LAH…Tiap kali kalau nak kasi komen balas mesti pening nak eja..haha

  11. oooowwhh itu macam ka sebutnya…. pasnie takderlah nak terbelit2 lagik lidah…😛

  12. wahahahhaha senang ja nak sebut tu…tapi dulu aku blur gak…apa la nama mamat neh…last2 senang pangge tobeq je..wahahahah

  13. orangjahat Says:

    woi bash…ko minat kat tobeq kew?

  14. mR tHaFiExQ..
    i nOe hOw 2 sPeLl uR nAmE k..😀

  15. Aku mmg dh lama dok blajo nyerbut nama ko tu..ala-ala P.Ramlee msk kls Are,Ba,Ta dulu2.hehehe..
    to kak.tiny: ejaan nama u to bunyinyer sengolah kak..hehehe
    Kamar: fuh..moi slamat cz dh der citer my nick name hitory..so u all citer jgn tak citer..huaaaa..

    p/s: tq lah puji nama ahmoi tu comei..tp orgnyer besarjer..ganas+brutal lagi..hehehe..

  16. thafiexq Says:

    kamar hati> kan unik name kamar hati 2? hehe kamar….. hehehe

    kamato> aiyo.. kang kalo saya bermimpi nanti saya gitao ek.. hehe

    kak long> ape ape pun tak kisah.. fiq mentor! 3 malam!!!! tanpa bintang!!!! hehehaha

    kaktiny> karkhqthieeynieeiee… karkhqthieeynieeiee.. kalo camni lah nk naip nama karkhqthieeynieeiee… meroyan saya! haha

    tasik merah> tak baik la.. hehe

    danielle_corleone> susah gak nak naip nick danielle_corleone nih.. terbelik tangan dan jari jemari ni.. hehe

    ebikko> cute nick! ske!!! hehe cupcake chic lazat!

    thekesumreturn> buleh je.. kesum tu ape ek?

    axim> banyak bersabao tao! hehe

    meero> hehe.. meero jahat! hehe

    bash> ape ape pun voley.. panggil name tu kalo aku tak berpaling jgn marah.. haha

    orang jahat> lari subjek!

    afdsmkad > ni lagi satu nick yang payah aku nk naip.. hehe

    ahmoi> ha ah la.. nick gangster baik.. hehe

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: