Talk Smack II

Talk Smack I

Baru baru ini aku ditemani 15 rakan untuk lepak bersama di The Curve. Al maklumlah kami sudah lama tidak berjumpa masing masing terikat dengan praktikal di tempat pilihan . Banyak cerita dan gosip kami ber pok pek pok pek sehinggakan di tempat yang kami lepak itu diperhatikan oleh security tempat tersebut. Sambil aku menahan mengantuk dan keletihan, rakan kepada rakan aku bertanya soalan kepada aku. ( Tak kenal dia).

“I dengar u pegi interview Emirates, cane?”, tanya dia

“Entah la.. I tak confident sangat masa second test recruitment tu i jawab cincai cincai je.. soalan cam ape tah”, jawab aku.

“Emirates tu susah nak dapat, sal i tgk badan u cam tak seimbang. Panjang badan u dari dada ke pusat cam pendek”.

“WTF! yang u repek ni! tak penah dengar atau lihat dalam kamus cabin crew diowk pandang semua tuh.. ape yang u ada. U dont even know me so ZIPPPPPPP it!” Mengamuk aku kat dia.

” Ouchie! Mana la i tahu..”

“Mana lah u tahu? Then u just main cakap je! Cakap biar beralas!”

SENYAP….

Aku geram betul dengan manusia jenis macam ini. Main cakap aja. Kenal pun tidak. Aku harap aku tidak lagi bertemu dengan orang macam ini lagi. Geram! ARGHHHHH

14 Responses to “Talk Smack II”

  1. ouchhhhh…geramnyer kat org yg macam tu…suka2 je menilai org…dah le tak kenal ye…sabaq byk2 ye…saya pun penah kena macam ni gak…kenal br bapa ari…terus nilai saya yg negatif2….macam la dia tu baik sgt…siapa dia tuk nilai saya seburuk tu… :argh: huhuh…tp it’s ok…yg penting mereka yg rapat, tahu saya macam mana orgnya…huhuhu…don’t judge a book by it’s cover…right??? hihihi..๐Ÿ™‚

  2. jangan layan orang macam nih..buat sakit hati jer..

  3. Biasa la tuh Tobby,dunia nih ada macam macam ragam orang….ada yang pelik dan ada yang jelik…tak kurang juga yang baik baik…

  4. dia dengki ler tuh.. dia tak hensem cam thafiexq.. takpa.. biaq kat dia.. tak rugi sekupang pun kalau tak peduli kat dia..

  5. “i tgk badan u cam tak seimbang. Panjang badan u dari dada ke pusat cam pendek”

    sungguh kelakar ayat ini!!!! apsal tak candid pict dia pastu post kat blog… bole kitorang lak komen badan dia seimbang ke tak!!! hahahah!!!

  6. alamak! rilek2 bro. jangan layan sangat marah tu. nanti lagi tak best!๐Ÿ™‚

  7. salam…
    Kerana pulut santan binasa
    Kerana mulut badan binasa

    Walaupun ini pantun tradisi yg semua org tahu, tapi masih ramai yg tak tahu nak jaga mulut…

  8. tq for visiting my blog.

    pergh, pedas mulut mmber tuh. next time around, u got to kenakan dia balik. that’s what i do if mmber melazer i camtu.

  9. thafiexq Says:

    kamar hati> tahu takpe.. dok manahan je numbuk. kalo dia jantan dah lama penumbuk aku bg!

    fahmi> mmg tak layan.. muka dia bikin aku tringat n bikin hangin! argghhh

    axim> betul!

    kaktiny> kaktiny!!! i miss u! hehe hensem? trimas trimas… bangga bangga…

    suzila> betul.. i ingat ayat dia seketul2.. kampung tol!

    danielle> sabo…. hehehe

    suara> SETUJU!!!!!

    azie> malam tu dia mmg kene balik ngan i.. last last dia tak shake hand pun. as if i care! haha

  10. hallach, kasian luh.. gw tumpang geram juga ya..hehhe..tak pasal2 lak kan..kalo aku diam je..maleh layan…sbb tu org kata aku sombong..wahhahaha..

  11. thafiexq Says:

    Bash> haha.. senyap kate sombong.. bagusla kalo ko banyak bersabar ngan org gila cam2 kan

  12. Salam Thafiexq..

    Uiksss lasernya bagi comment camtu, cili skit mulut dia baru tau kan!

    The Curve, bestnya, teringat pi dok kat Royale Bintang & celebrate birthday my niece kat The Apartment (makanannya hampess) maklum lerr org kampung..

  13. tak citer pun kat kiter…

  14. thafiexq Says:

    akak>ive been there before! oklah.. sekali je menjadi satapan.. pasni no way! baik makan kat TGI hehe

    cinta> nk cerita tapi hangin bile teringat balik.. sorry cinta

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: