Propa Kurang Ajar

Entri ini di petik dari blog Kak Long dan Datok Zeq. Penting bagi aku untuk menulis entri ini kerana link dari Kak Long ke Datok Zeq menceritakan tentang Denmark mengeluarkan lego yang mencaci kesucian Islam. Tidak dapat di nafikan lagi, bukan setakat Denmark sahaja banyak lagi negara yang berkurang ajar tidak menghormati Islam sebagaimana Islam menghormati agama lain. Anda sudah melihat cerita pendek FITNA? Kurang ajar!

Tidak di nafikan lagi, negara negara muslim kini dibanjiri dengan produk produk niaga dari perusahaan multinasional yang dikuasai Yahudi! Kita mesti berwaspada dengan produk mereka yang bersentuh dengan syariat.

Datok Zeq menyuarakan supaya kita memboikot barangan Lego kerana berani advertise lego seperti di bawah.

Argghhh!

Bulan lepas aku ke One Utama, Lego telah membuat pameran Lego dengan membina sebuah kereta dari block block lego. Adakah ini salah satu propa dari mereka?

Akhir Zaman?)

14 Responses to “Propa Kurang Ajar”

  1. depa tu kurang hajar!

  2. kena berhati hati tuh kalau nak membeli barangan mainan sebegini…sedari kecil lagi mereka cuba tanamkan mender yangmerapu nih dalam jiwa anak kecil..jangan terpedaya ngan propaganda mereka nih…

  3. thafiexq Says:

    tasikmerah> bukan setakat kurang hajaq.. laknat!

    axim> betul!

  4. memang jahanam! tak habis2 cari pasal!

  5. thafiexq Says:

    danielle_corleone> arghhhhhh stress…

  6. hmmm mmg tak menghormati betul..

  7. hanya Allah aje yang mampu membalas perbuatan gitu… kite ni kene berusaha mengelak daripada membeli brg2 keluaran dorang dan berdoa pada NYA …

  8. thafiexq Says:

    Bash> Bukan setakat tak menghormati, tu cilakak jshdshgfdfgdsfhusrfy!!!! hehe

    manje> setuju bangat!

  9. banyak cara dorang mempengaruhi kita..

    1. fesyen mendedahkan..(yg sgt diagungkan oleh anak2 remaja)

    2. muzik dorang serta video klip yg lucah

    3. rancangan tv seperti what women/man want.. (bersekedudukan sblom kawen)

    4. ………..

    5. ………..

    dan banyak sgt laa..adehh😦

  10. thafiexq Says:

    combi> banyak sangat kan cara untuk menyesatkan kita!

  11. Bro, kau dah tengok apa komen Lego pasal iklan lego ‘Mohammed’ tu? Satu dunia kau cari, belum tentu jumpa box tu, bro.

    Kalau ya pun benci, tak perlu nak panjang-panjangkan fitnah.

  12. astaghfirullah..
    ya Allah, beri kami kekuatan untuk dapat membela agama islam..

    Allahuakbar..

  13. thafiexq Says:

    orido> Allahuakbar!!

  14. ish..sanggup abeh duet cipta bnda plik2 smata tujuan keji..urh! sampah!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: