Nickname

Melihat ragam pelajar baru berpakaian korporat berbaris untuk masuk ke dalam dewan mendengar pelbagai taklimat sebagai mahasiswa. (Boring!) Teringat pula di saat aku berada di tempat mereka. Perasaan aku ketika itu sungguh excited kerana dapat berkenalan dengan rakan baru dari seluruh pelusuk Malaysia. Tetapi, jauh di dalam hati.. perasaan sedih menyelubungi diri kerana homesick.. hahah poyo!

Semasa diploma, tawaran pertama yang aku terima adalah di Kampus Samarahan. Aduh! berat ketika itu untuk mama lepaskan saya kesorangan di sana. Alhamdulillah, rayuan saya diterima untuk masuk ke Kampus Kedah.

Jahat! senior memberikan nama gelaran pada aku. haha TOBEQ nama panggilan aku ketika di Kedah.. hahah

Apakah nama panggilan anda ketika di Universiti? hehe

15 Responses to “Nickname”

  1. hahaha…wah dapat nama gelaran lg eek…hihihi…sib baik la saya tak penah dpt nama gelaran time kat u dl…tp nama gelaran ni mmg famous la time kat U…ada senior yg nama ikut jenis ikan…hihihi…memory tu semua….

  2. apsal tobek plak nih…

  3. nama gelaranku…si chantek…caya tak???

  4. thafiexq Says:

    kamar hati> geram bile sume panggil nama tobeq. xbest. hehe last last melekat. nama ikan? ikan ape ek? ikan duyung ek… hehe cantik wat… ok la tu.. hehe

    tasik merah> entah.. stress sehingga kini! hehe

    muizly> si chantek? weks! bukan si gebu ke.. hehe jaga hati

  5. wahahah, aku xda gelaran…sapa yang berani bagi gelaran2 kat aku…wahahhah..
    nickname aku dari skul menengah sampai la skrg “bash”…xpernah berubah..hehehe

  6. thafiexq Says:

    bash> nick ko kira sedap le gak.. lain le aku.. waaaa hehe

  7. aku selaku orang kedah, merasakan nickname tu sedap apa ngan hang. “tobeq”….sedap2….hehehe..

  8. thafiexq Says:

    bash> sedap? waaa cam xseswai je ngan imej aku nih.. ngeh ngeh

  9. tobeq kira ok dari trompet..ngeee~~~
    wutt?? si gebu??? wah..amik ati sakan..dah amik seposen..cyg kam0..huahua

  10. thafiexq Says:

    Mizly> betul jugak.. aku kene bersyukur gak dengan nick tu.. nick tu tempoh 3 tahun yang dulu saje tao.. ngeh ngeh.. seposen? ish… tsara pun tahu nilai seposen.. hehe

  11. i never had a nickname back in college. maybe just being labeled.. haha.. friends called me ‘org kuat pandu puteri’ hahaha..lepas high school pun pandu puteri dan belia lagi

  12. thafiexq Says:

    raining heaven> haha teringat one of my fwen at school dulu aktif in silat cekak. kiteowank panggil dia “Latkak”.. haha

  13. kalu dapat nickname ‘si katek’ macamane pulak??? suke tak??? giler benci!!!

  14. thafiexq Says:

    suzila> katik famos tao kat sume uni! hehehehehe

  15. […] Nickname II 25 07 2008 Nickname […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: