Hantu

Minggu lepas aku tiba awal di konti. Selalunya aku seorang sahaja berada di kaki lima hadapan pintu besar perpustakaan. Aku duduk di kerusi duduk menggunggu pintu ke 2 buka di hadapan pintu besar. Sering kali aku dapat merasakan ada sesuatu atau kelibat di atas dinding atas kepala aku. Setiap kali aku mengdongak tiada apa apa pun. Tapi hari itu aku mendongak buat kali ketiga dan aku melihat benda seakan wanita berambut panjang melekat dekat dinding. Astaga.. Allah Maha Besar! Terlompat aku . Bulu roma aku berdiri tegak dan mata aku tidak putus putus mengelip adakah aku bermimpi?

Tidak fikir panjang aku terus berlari dengan pantas ke tempat parking sambil mengucap. Selepas kejadian itu aku fobia bersendirian.. Seram jugak kalau tetiba bende tu kacau masa aku tengah ber*k! haha

Tetapi penglihatan aku mungkin kabur kerana tidak memakai cermin mata. Bukanya aku rabun jauh. Mungkin aku tidak berapa sihat kot. Tetapi, persoalanya.. Ini bukan kali pertama aku melihat kelibat itu di tempat yang sama. Aku pernah mengadu pada cinta , dia kata jangan duduk di situ lagi. Tetapi aku degil! sorry.

Yang penting dia tidak mengganggu aku. Seram..

Anda pernah melihat atau diganggu bende di tempat kerja anda?

12 Responses to “Hantu”

  1. CHOOOIIIII… muluuuuttt…. citer pasal tu plak.. dahler kaktiny nak hantar cikabang pegi KLIA kul 11 mlm ni.. isy.. takleh jadi.. kena bawak semua kaum kerabat temankan.. takleh pegi sorang.. nanti balik sorang..(surely balik tu dah kul 12 lebih…)

  2. wahhahaa nice ghost story…location ghostly kat mana ya…heheheh saja nak tau, menarik utk diketahui..

  3. wahhhhhhhhh…meremang bulu roma…takutnyer…huhuhuuh…
    tak penah jumpa betul2…tp bila lalu sesetngh tmapt, macam rasa something je…huhuhuhu…tu pun time U dl….huhuhu…seramnyer…

  4. hehehhe…saya besa kena bab2 ni..tapi jgn kita layan..wat bodoh jer..banyak2 baca ayat suci benda tu pun hilang lah.

  5. thafiexq Says:

    Perhatian!!!! saya nampak lagi kelibat kat blok B perpustakaan! tapi bayangan hitam sahaja! arghhhhh cuakkkkk

    kak tiny> sorryla kak tiny.. saya tak tahu luahkan kat sesape.. sejak 2 menjak ni saya asyik nampak bende2 camnie je… cuak.. hurmmm karang bawak tao sesape teman kak tiny hantar cik abg.. hehe

    Bash> sebuah perpustakaan IPT tempatan di KL. hehe jgn marah BAsh… xde ghost story ke?

    kamar hati> kekadang tu kalo kite dengo cite dari org lain kite tak rase takot sangat.. tapi kalo dah kene kat batang hidung sendri baru tahu betapa seramnye.. bukan saya takot pada bende tu, takot lagi pada Allah kan tapi kite kan manusia.. manelah nk penah rase pengalaman sebegini… setiap kali saya akan mengambil wuduk sebelum kuar ke konti.

    ahmoi> betul.. ayat ayat suci je yang menjadi pendinding kan.. tapi.. kalo dah ternampak sekali nk baca ayat suci pun dah lupe sal panik sangat… waaaa

  6. uihh kat kola lumpo pun ada hantu ka? hehehe canggih antu neh..mmg moden lifestyle..hehe
    ghost story? penuh tu d blog gw, tapi akhir2 nie slow down sket ghost storynya..=)

  7. thafiexq Says:

    bash? kat kl ni ade 2 jenis hantu.. hantu original ngan hantu manusia.. hehe serammmm lagi…

  8. abangku….antu tu nak ngorat sebenarnya….ye arh..model ensem kot..sapa xnak ngorat..hakhakhak..

    nway..kat KMPP ni pun ada hant00..banyak!!

  9. thafiexq Says:

    mizly> kalo model tokia cam ni pun nk ngorat aku sanggup jadi laki pada pompuang hantu dalam cite longkong 2. HOT!! hehe KMPP ada hantu apa? baru baru abg ada wat reunion ngan geng geng fara.. semua library kat seluruh msia ada hantu! waaa

  10. wahwahwah….yup anto meroyan da ni..agaknya musim hantu sedunia kot? antu educated dok library..baca buku…ngee~~ tak0t…

    oo cerita longkong tu pompuan dia HOTTTT sgt…sapa tolak rezeki sey..hakhakhak…..tapi sanggupkah dikau?? eee…..skali mulut dia baca jampi..takot mak~~ xkuasa nyah~~

  11. thafiexq Says:

    Mizly> ko ni pompuan ke bapok> kalo bapok memang hebat la ko bertudung! gadis transgender yang berjaya.. ada balak plak tu! fuh!!! suckess!! hahaha

    hantu pun ade gak profesion nk belajar teknik2 nk usik2 manusia.. ishhh jari nihhh haha

    mmg la hot! aku sanggupppppp import tuhhhhh!!! hehehu

  12. […] Seribu satu pengalaman dan ragam manusia yang aku jumpa. Aku juga berkesempatan berjumpa dengan hantu. Alhamdulillah dia tak kacau aku. Aku juga sempat diberi perluang menjadi Superman. […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: