rindu mama

mama,

Aku baring keletihan. Sambil melayan emosi sentimental, terdengar puteri keluarga menjerit jerit keriangan di ruang tamu ragam si kecil di layan dengan riang oleh ibu bapanya. Lubuk hatiku terfikir, beginikah layanan yang indah diberikan oleh ibu bapaku ketika aku kecil? Alangkah untungnya aku..

Teringat dulu , mama tersengih di muka pintu terlupa akan kepenatanya bekerja sebaik sahaja ternampak wajahku yang comot.

“Boy.. main apa sampai tangan hitam ni”

Mama ketawa dan mengalihkan tanganya yang sejuk lantas memeluk erat badanku. Senyap aku menyimpan suara..

Ketika aku dibuai layanan perasaan mama telefon aku..

“Boy tengah baring ke”

“Ha ah..”, jawapan kepenatan..

“Mama, macam mana mama tahu boy ada interview esk?..

“Mama tengok kat interntet… tiap tiap hari mama baca cerita boy melalui internet..” mama terus menangis tidak menahan kerinduan pada aku..

“mama… jangan ngangis.. boy rindu kat mama.. tiap tiap hari boi tringat kat mama”..Masing masing mengalirkan air mata

“tak lah.. mama tak nangis.. boy bawak motor tu elok elok tau”..

p/s Senyap… Aku mahu balik rumah..

4 Responses to “rindu mama”

  1. wow… diz got me all teary-eyed.. .
    i’m a mama’s boi. so i can undastand.. .

  2. pas tu si boi plak nangis kat cinta? boleh?

  3. thafiexq Says:

    Aad> bile rindu mendatang mesti air mata menjadi bukti kerinduan

    cinta> then nk nangis kat sape lagi.. kat awak lah.. rindu awak

  4. boi selalu ingat kat cinta

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: