Cancer?

Baru baru ini aku bertemu sahabat baikku yang baru sahaja pulang dari negara Singa (Singapura) selama tiga hari di KL Sentral. Dia pergi dengan sahabatnya. Memang sudah lama aku tidak bertemu dengannya. Macam macam cerita yang kami borak sehingga lupa akan sekeliling kami memandang kami . Mana taknya, masing masing excited nak bercerita terlompat lompat ragam kami dan bernada sedikit kuat di restorant fastfood. Peduli apa aku.. hehe

Di pertengahan perbualan kami sahabat aku bertanya;

“Kau nak penyakit ape?”

Dalam hatiku tersentap dengan soalan yang di tuju..

“Apa maksud kau?”

“Ala,.. What is the worst diease yang ko rasa paling di geruni”

“CANCER?”

“Nah ambik nih! surely ko akan dapat CANCER!”

Dia mencapai sesuatu dari bagasi dan memberi sekotak merah kecil yang bertulisan keemasan..

“(Nama sahabatku)!!!!! WTF!!!!!” aduhh.. haha

What do you think?!

p/s Teringat pada subject public speaking ketika diploma dahulu. Aku memberi informative speech berkenaan dengan Smoking.

6 Responses to “Cancer?”

  1. DAMNNN!!!
    after reading this simple blog (also can be known as small clinic library maybe), im decided to making new resolution hahahaha:

    1. stop smoking for at least one week every month (not directly)
    2. eat healthily and do not rely on multivitamin tablets for intake thereof
    3. increase to the maximum spend of celcom bills by calling ma couple there which so far far away from here (u knew him rite?) so that he can give me such spirit and result, im not into smooooooking anymore…but replace it by chatting to the line, (boleh ker?) (actually this long relationship isnt becoming a joke. Really, its going to work u know :p )
    4. get in touch with my spiritual self. i feel as though its time to open my mind to all this about health, diseases, bla bla bla sumthing bout tat.
    5. the main point, i taknak ada penyakit u..huhuhuhuhu mintak simpang laaa…

  2. thafiexq Says:

    nowzin>hehe.. “tobacco smoking is a single largest causes of preventable death in malaysia.. every year more than 12 0000 malaysian are death attribute to smoking” .. chewahh.. kata kata public speaking aku dulu.. bagus la kalo dapat hidayah skit.. ala, mmg btolkan.. smoking mmg xbaik utk kesihatan.. fatwa pun dah mengharamkan.. tapi.. kepada smokers dluar sane.. perkara sebegini dah menjadi biasa kepada kalian bukan.. mungkin diorg tidak paham hati seorg perokok… kan? hehe

  3. ha’ah
    sebab dewrang tak mokok…so they cam pikir neg aja la..
    but then, cemana eh tobby? aku nk stop jugok…..huhuhu
    satpi ala ala kurang berjaya gituh walaupon pada kotak rokok ada gamba yg geli geleman camtuh…tapi aku beli jugak hahahaha

  4. thafiexq Says:

    nowzin>setiap org ade cara dia yang tersendiri untuk berhenti.. tapi macam aku nih pelik skit.. dulu sehari 2 kotak. sekrg satu hari 2 batang.. caye tak? aiyo.. jangan tak caye.. bende betol tao.. macam aku ni, aku perlukan org utk tgk2kan aku. biasalah ank bongsu… muahaha. lagi satu kekadang merokok ni dah jadi cam tabiat atau rutih harian.. contoh.. bangun pagi, mse g toilet, pas makan, waktu ujan.. sume tuh perkara biasa tuh kite merokok.. apa kata.. ko wat limitation cam aku.. cam aku nie.. sehari 2 btg ja.. mula mula masa bulan january sehari 9 batang.. hehe then berkurangan sehingga dua.. bulan 7 nanti nak isap sebatang ja… i know mmg susah..

  5. ngeri jerx…
    huhuhu:P

  6. […] July 14, 2008 ROKOK […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: