translation

Aku terima Birthday treat coupon from Golden Screen Cinema di mana aku boleh menonton satu wayang secara percuma di mana mana GSC malaysia sepanjang bulan MAY. Kalian juga boleh mendapat coupon ini dengan register di http://www.gsc.com.my. Dengan syarat anda kene aktif booking through via internet untuk menonton wayang..Coupon ini hanya sah sepanjang bulan hari jadi anda!

Currently aku teringin menonton filem Iron Man. Director yang mengarah ialah Jon Favreau. Pelakon utama Iron Man adalah Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Shaun Toub, Leslie Bibb, and Gwyneth Paltrow.

Teringat pada kata kata teman ku Melissa-

“luckily those translators know how to translate the title. imagine they translate it to org seterika instead of orang besi how? buat malu only”

hahahaha..

Memang saya mempunyai high expectation untuk menonton cerita ini.

Siapa ingin menemani ku?

9 Responses to “translation”

  1. Kalo aku temankan ko, dpt tiket free gak ke?hihih

    btw, aku dh tgk citer tuh..nice~~ hope ‘ll enjoy it…

    Happy belated besday bro~~~

  2. thafiexq Says:

    Ee> Tiket tu utk besday boi je..muahaha,.. yey! aku dah tgk! muvee tu for me good but not great.. efect pun x menarik sangat coz filem ni dah setahun lebey siap.. ok la enjoy jugak.. muahahaha thanks for tha wishes.. aku nk jam tangan… hmm

  3. sorry la.. i’m a bit particular with translation as i do translations at times too. from bm to eng and vice versa. tapi lebih kepada bi –> bi.

    oh.. there’s this series on tv3 i think.. tak ingat apa tajuk cerita itu. sepintas lalu je seorang wanita berumur sedang menegur seorang perempuan yang saya tidak pasti apa hubungan mereka, “banyak cantik muka kau” (dalam nada yang sinis – you know that kind of tone =P)

    and guess what the english translation to it, “very nice your face” aduh.. shouldn’t it be a sarcastic remark rather than a compliment? saya ketawa terbahak-bahak bila terbaca. ye, saya tau tak salah. tapi kira salah bila diguna untuk situasi itu. baik jangan translate. =p …

  4. jom tengok.

  5. thafiexq Says:

    raining heaven> ur so funny la.. haha then how about Indonesian? sometime bahasa diownk maybe normal tapi for us its mencarut.. nk example ke? hehe kang i gto through sms.. hehe i try contact u yesterday tapi tak dpat. y ah?

    cinta> saya dah tgk la.. kite tgk cite lain ok

  6. Afiq….nak jam tgn?

    Yg RM10 kat bt bintang tu ok tak?hihih…Thoughts that count kn?hihi…

    Yup, u are rite, the Iron Man tak great, just ok…too technical i think..i mean cerita psl nk buat suit tu je dh amik like 1 hour plus…lawan dgn penjahat die, sekejp je..huhu…but it was ok la…

    happy belated~~

  7. thafiexq Says:

    ee- nk bg jam? yeye!!!! tak kisah murah pun xpe.. jgn bg jam plastik ade muke iron man udeh.. hehehe

  8. Ok…set Fiq…Jam RM10 akan ku hadiahkan~~~wahahahah

  9. thafiexq Says:

    Ee>bagi mahal skit buley? ngeh ngeh demand…// haha

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: