Rasa..

<kring kring> *Lagu Estelle feat Kanye West – American Boy bunyi telefon bimbit mengejut aku dari buaian mimpi malam 4 hari lepas. Dalam hati “sapela yang miskal miskal aku nie!“.. owh. Dari kenalan aku yang hampir setahun tidak menghubungi aku. Tiada niat untuk memburukan dia tetapi entri ini penting bagiku untuk luahkan apa yang terpendam di dalam hati yang tidak berpuas hati, mana tahu kalian dapat membantu aku kan.

Dulu, aku agak rapat dengan dia. Dia muda dari aku. Aku anggap dia macam adik sendiri. Aku banyak tolong dia dalam semua aspek. Mana tidak nya dia ni macam pra matang skit. muahaha ikut je aku ngan kehendak dia. Sejak dia melanjutkan pelajarannya di sini( satu negeri) dia sudah tidak lagi menghubungi aku. Untuk 5 bulan pertama aku tidak ambil kisah tentang nya kerana bukannya aku lupa tapi aku mungkin busy .

“Nape budak ni terus menyepi tanpa kabar berita?” hatiku berkata. Aku cuba menghubungi dia tetapi gagal. Aku xde la sampai nak cari dia sampai ke kampus. Gila. Biarla aku tunggu. Bukanya ape. Sebagai sahabat aku just being polite nk keep in touch ngan dia. Just nak tahu mana  dia menghilang.. sakit ke? mati ke? *maaf emosi terganggu.

Back to the begining of the story, aku reply msg dia. “Ape kau nak” , kasar betol msg aku.Seterusnya dialog berbunyi begini starting dari msg dia.

“Assalamuaikum”

“Wsalam, Ape kau nk dari aku”

“Nak apologize”

“For what?”

“Anything that ive done”

yang lain biarla aku keep it as Private..

Aku tahu aku kasar dengan dia tetapi time tu emosi aku terganggu. Lagipun aku tidak menyesal dengan kata kata aku. Selepas mendengar penjelasan dari dia aku sentiasa memafkan dia walaupun alasan tak munasabah. Siapalah aku nk berdendam dengan  saudara sendiri kan.

Rakan baikku berkata kepadaku –

” Kalo kau sudi memaafkan seseorang itu dengan ikhlas walaupun berat bagi kau, sesungguhnya ALLAH swt menyayangi kau..”

Betol.. Allah menyayangi aku.. Alhamdulillah…

Jadi kepada semua rakan di luar sana.. Berkasih biar satu.. Kawan biar beribu..

Maaf kepada kau kerana mungkin bahasa aku terkasar. Semua ni learning process..

10 Responses to “Rasa..”

  1. Koleksi22 Says:

    Biasa perangai manusia. abes honey sepah dibuang. wakaka
    ko kira baik jgk la nk maapkan dia. kalo aku.. lempang dulu baru pkr cara nk settle. wakaka

  2. thafiexq Says:

    koleksi22> setiap manusia di muka bumi ni buat silap. ko nie jgn suke lempang lempang je.. jadilah manusia yang beriman skit.. wah wah.. hehe jgn marah sepol .. ops i mean koleksi22.. muahahaha

  3. Saya Ada Rakan Yg Just Like That. Bila Senang Dia Akan Rapat Ngan KIta. Bila Susah Dia Akan Tinggalkan Kita Begitu Sahaja. BEtol Tak?

  4. thafiexq Says:

    eatme>No Komen

  5. Koleksi22 Says:

    i pun no commentz.. hihi

  6. thafiexq Says:

    Koleksi22>comment jangan tak comment.. haha

  7. berkasih biar satu jer tawww. ihiks

  8. thafiexq Says:

    p> iye iye.. ouchhhh! har har

  9. bgus lar..at least u sudi memaafkn org tuh..manusia xp’nh lps dr wat silap..huhu..e2 lah manusia yg sering kene blaja..learn something,do something and try 2 catch something,,..orait? =)

  10. thafiexq Says:

    zuhaily> betul kata awak.. kekadang kite kne belajar dari kesilapan utk menjadi lebey matang.. lagipun kita hanya manusia biase kan…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: