Pindah

Keluargaku akan berpindah? hurmm kemanalah agaknya ye. Kakaku atau lebih dikenali sebagai “singa” oleh aku dan abang ipar gara gara dia terlalu perfectionist * akan berpindah ke tempat kerja baru (tukar base je). Jadi mereka decide nak beli rumah kat Proton City Tanjung Malim. Kenapa jauh sangat ni. Dun ask me.. as the management.
Hari ini, satu keluarga termasuk aku memang plan hari hendak survey rumah berhampiran dengan tempat kerja singa tu. Nickname singa diberi bukan untuk mengutuk, mengata, mencaci atau menghina kakak tercinta sendiri tetapi telah lama di sakat oleh saya dan abang ipar setelah sekian la.. Shes all that.. muahahaha
u knw that we love u kan kakak!
Hati mereka terpaut dengan konsep design dan ciri ciri architecture perumahan di Proton City. Menarik dan tertarik! Walaupun tempatnya agak isolated dengan dunia luar tetapi berbeza sekali dengan suasana di kediaman sekarang. Tempatnya cukup indah.. sunyi dan aman.. lagipun ia hanya mengambil less than 5 min untuk pegi ke konti.
Aku memang bersetuju sangat sekiranya mereka ingin berpindah ke situ. Lagipun kediaman sekarang ke ke Tanjung Malim mengambil masa nearly an hour dengan kadar tol RM6.90 sehala.Wow! Untuk long term planning its better mereka berpindah kan.Lepas ni, aku kesunyian la untuk mendengar celoteh si puteri Tsara Adriana..
Harga rumah di Proton City berbeza mengikut design. Tetapi mereka berjaya mendapat deal yang agak berpatutan. Di sini aku share beberapa keping photo yang sempat aku snap!
“Pintu penyambut yang indah”
“Permandangan Hadapan Rumah”
“Bahagian dalam”
“Tangga yang curam”
“Another Style”
thank you “Proton City
*Perfectionism = “Perfectionism, is a belief that perfection can and should be attained. In its pathological form, perfectionism is a belief that work or output that is anything less than perfect is unacceptable. At such levels, this is considered an unhealthy belief, and psychologists typically refer to such individuals as maladaptive perfectionists.”

18 Responses to “Pindah”

  1. agak cantik design dia . mesti mahal la kan pasal developer mesti form company proton ken???

  2. thafiexq Says:

    Harga setiap kediaman begantung pada design. walaupun mahal sedikit tetapi berbaloila dengan permandangan yang begitu excuisxic

  3. Koleksi22 Says:

    Kalau JT kata berbaloi beli rumah kt kawasan situ, i mmg percaya. coz tmpt tu maybe still baru dan sedikit isolated. just tunggu beberapa tahun utk develop.

  4. thafiexq Says:

    Koleksi22> Betol jugak.. walaupun isolated tempat tuh tapi sume rumah kat situ dah abis dijual tao.. petanda kemajuan?

  5. rumah kat sana mmg cntik..
    nurul penah pmjam design dia utk bt projek sturktur nurul dulu,tp rumah banglo kat proton city 2la..
    dr tgh dibina smpai la siap nurul ambik th perkembangn projek pembinaan kat sana..
    seronok sgt sbb dpt kerja sama dr diorg..
    thanks..

  6. thafiexq Says:

    nuurul> cantik kan? banglow kat sane gile lawa.. tak termampu nk tgk lame lame.. hehe walaupun isolated tapi tetap dapat sambutan kan?

  7. iyer…
    siap org dh order lg..
    tmpt tenang,hijau je kawasan dia..
    bila tension,c2 la tmpt nyer utk relaxkan otak pas penah study…
    rindu nyer kat tmpt study ku…
    sempat juga nurul ambik design dia..
    utk bt umah nnti..hihi..

  8. thafiexq Says:

    nuurul> karang nuruul leh la desgin rumah saya buleh? buat sebesar alam! hehe surely mesti cantik kan.. walaupun tenang tapi kawan kat situ xde entertaiment!!! waaa

  9. i’allah…
    tp xleh lawan umah nurul la..hihi..
    e2 mmg la..tp klu utk sendirian tmpt 2 mmg best..
    nurul suke sgt,tp nasib baik hr 2 dh hbs klu tidak nurul duk situ la…

  10. thafiexq Says:

    nuurul> ala.. bgla umah saya besar skit dari nuurul.. nk lebey jugakk.. muahahaha ala.. karang kalo ade umah kosong kat situ nuurul masuk je .. karang kite jadi jiran.. leh joging2…

  11. boleh klu nk besar,bayar pun besar la..hihi..
    skrng ni pun nurul tgh design rumah klu ada org minat leh la jual..hihi…
    jd jiran erk??bole jg…leh jmpe si comel hr2…(tsara adriana)

  12. thafiexq Says:

    nuurul> bukan setakat jumpe.. nuurul ngasuh dia je la.. muahahaha

  13. iyer ker??
    dia mudah nk kat org ke?
    klu cm 2 best la..
    nk ada ank sndr lmbt lg..hihi…
    lgpun dia aktif sgt…

  14. thafiexq Says:

    nuurul>mule mule dia malu malu kuching je.. then pastu ok la.. sume org nk menimbang cahye mate sendri kan.. kawin le cepat.. muahahaha

  15. xpe,nnti lama2 mgkin xmalu dh..
    2la,tp lambt lg la…hehehehe….
    kawin mmg la senang,tp tngungjwp berat sgt klu xready lg..
    hihi…

  16. nI bUkAn aReA uPsI kEw??

    hOhO

  17. afdsmkad > yup dekat sangat.. sekrg kerajaan tengah buat odw wat UPSI yg beso kat situ.. wow.. bakal cikgu kat mesia nie mesti hapy hapy

  18. nuurul > tahu pun. ala sabor je.. jodoh di tangan tuhan.. tidak perlu tergesa gesa kan

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: