Memori Tercipta

Sampai sudah penghujung perjuang saya dan rakan rakan di dalam peperangan mengejar segulung ijazah yang menjadi idaman dan impian. Sebelum itu, masih lagi belum selesai kerana ada lagi beberapa exam yang masih tertunggak untuk kita hadapi.

Selepas ini semua pasti akan pegi nun jauh di sana mengejar cita cita di alam pekerjaan. Moga persahabatan kita terjalin sehingga ke akhir hayat. Banyak ragam dan memori tercipta sepanjang 2 tahun kita bersama kan.

Di sini saya ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan sekiranya rakan terasa dengan apa sahaja luahan yang kurang enak dari saya sepanjang perjuangan kita. Semua itu adalah memori. memori yang teramat indah.

Sebak s ayapada sebuah lagu dari Shila One In A Milion yang bertajuk “Memori Tercipta”. Wow! Sungguh tersentuh pabila liriknya memang mengenai memori yang terjalin dari kenangan yang terindah.

Bagiku tiada quote paling indah selain dari BLUEHIKARI :

Terima Kasih segalanya; budi, pengalaman dan kemesraan!

Di sini saya sertakan clip video dari Shila dengan liriknya sekali.

Shila OIAM – Memori Tercipta Lirik :-
Bergetar jiwa dipersada bercahaya
Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka


Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Tiada pon terduga pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama (3x)
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

credit to:

www.youtube.com

[Memori Tercipta lirik on http://lyricsmusicvideo.blogspot.com ]

12 Responses to “Memori Tercipta”

  1. azira_yuu Says:

    mmg sedih lagu tu time dinner slide ari tu…x cukup tisu, aku guna alas meja lap air mata aku nih…wargh….nape makanan dinner tu x sedap…huahua…lagi2 hadiah cabutan bertuah x menarik langsung..ish2…

  2. thafiexq Says:

    kepada azira_yuu – muahah tu kelas aku nye slide. jgn jeles. hehe ha ah tersentap juga dengan lagu ni pabila melihat gambo gambo nolstagia kenangan dulu kan. pasal makanan saya x brani comment la psal cam ok je.. pasal maybe perot lapo sangat kot time tuh.. muahahah pasal hadiah saya buleh comment. maybe xcukup budget tapi memadai la kan coz kite wat kat mane… TROPICANA GOLF & COUNTRY CLUB.. bukan calang calang tempat tuh.. hehe

  3. hadra ;) Says:

    huhuhuuuu..sebak aku! sedey aku tau..naseb bek aku g gak diner tu, wlu pun mula2 tu rasa macam malas sgt nak g..erm, nak bepisah da kita2 ni kan..ntah jmpa, ntah x lepas ni..tp hope stil keep in touch la nnt..Memory sepanjang 2 tahun ngan korg will remain in my heart..muahmuah..luv b06b!

  4. thafiexq Says:

    hadra> ya .. sume itu terlalu indah untuk kite kenang kembalikan.. so, abadikan detik detik kegembiraan kita sekarang kerna pasni hopefully pasti kita bertemu lagi..

  5. aku xrs feel sgt time tgk slide n dgr lagu tuh time dinner..tp skrg bila dgr lagu tue..aku rs lost sgt sb nt ssh nk jmpa dh mmber2.waaa…esp mmber sejak dari diploma..sedih gler……tp xbest lak bila kena praktikal satu tmpat ngn hg!!hehe..nway jumpa kat UPM nt ye..

  6. thafiexq Says:

    jieha> tak feel? the first time aku dengo lagu tu kat one in a million.. aku hatiku dah mmg terpaut dengan lagu tuh.. heheh sedey mmg sedey tapi kehidupan ttp akan di teruskan.. kite mesti kejar impian kita! muahahah

    kita akan berjumpa lagi di UPM. kang kite catalog buku sesame ek.. heheh

  7. Suka LAgu Ni Tapi Tak SukEw Sangat Pada Penyanyinew.

  8. thafiexq Says:

    saya suke pada 2 2 nya!

  9. crazyloveman Says:

    lagu ni buat aku menangis bila menenangkan orang disekeliling aku datang dan pergi….

  10. crazyloveman Says:

    visit my blog tuk download mp3 Memori Tercipta by Shila

  11. thafiexq Says:

    crazyloveman > baik… tapi.. mana linknya

  12. Reason Heart Blood, of breads To?To drive Weather:, extrae de forma.True with a, Walk around any.Client base includes google adsense, the historical significance not stray from.House who is, whether there are.,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: